Jurnalismul online a ajuns rau

Am inceput sa observ din ce in ce mai multe greseli in articolele de pe internet. Calitatea a scazut mult in ultimii 2-3 ani, indiferent daca e vorba de site-urile unor publicatii importante din Romania sau din Anglia, de site-urile televiziunilor romanesti sau de blogurile unor pasionati de jurnalism. Subiectele sunt din ce in ce mai puerile, mai efemere, tratate superficial. Desi nu citesc online foarte mult, am inceput sa remarc aproape zilnic greseli gramaticale grave, greseli de ortografie, de exprimare sau erori de ordin tehnic. Azi am remarcat oroarea de mai jos cand am deschis site-ul RTV:

Printre stirile promovate pe prima pagina o avem si pe aceasta, despre un domn condamnat definitiv la inchisoare, care zambeste cu gura pana la urechi. Oare nu se gaseau si alte poze in arhiva care sa ilustreze mai bine continutul articolului? In plus, virgula dintre subiect si predicat troneaza mandra in titlu. Chiar daca cel care a compus stirea a scris intai corect (fara "a fost"), dupa care s-a gandit sa adauge si "a fost", asta nu-l face mai putin vinovat. Faptul ca nu recitesti, ca publici orice, e un semn de nepasare, de dezinteres, frate cu prostia.

Banii sunt putini in jurnalismul online, oamenii care accepta sa lucreze asa sunt inculti, iar noi, care citim respectivele texte, suntem cei care au de suferit. Si nu asta e marea problema, ci faptul ca dupa ce vedem ani de zile astfel de greseli o sa ajungem sa le ignoram, iar intr-un final vor intra in normal, precum aberatii ca "locatie", "credentiale" sau "face sens".

Noi sa fim sanatosi!

Blah, blah, blah