ITV a facut o varza cu seria Agatha Christie's Marple

Unii oameni sunt lipsiti de respect. Cand ai un geniu ca Agatha Christie, care a scris romane politiste deosebit de interesante si captivante, ce nevoie mai ai sa te bagi tu in text?

Scenaristii care au lucrat la seria Marple pentru ITV si-au pus amprenta in mod oribil asupra textului. Iata cateva exemple: intr-un episod, identitatea unui criminal a fost schimbata, iar povestea a fost imbogatita cu cateva scene lesbi; in alt episod, povestea se muta in viata din tinerete a lui Miss Marple; schimbari ale povestii, dispar personaje si altele incep sa aiba relatii intre ele. Miss Marple mai apare si in unele povesti in care Agatha Christie folosise alte personaje principale (Tommy si Tuppence, pentru cunoscatori). Ca sa nu mai zic ca au bagat-o si in "Misterul de la Sittaford", in timp ce in carte nu aparea, iar identitatea criminalului a fost schimbata. Si tot asa cu alte si alte carti. Saraca Marple n-a vazut atatea mistere in viata ei.

E absolut odios cand cineva isi permite sa faca asa ceva. Nu stiu cine detine drepturile asupra acelor carti, dar s-a abuzat enorm de ele. Desi nu credeam ca cineva poate strica niste personaje mai mult ca Guy Ritchie cu "Sherlock Holmes", iata ca se poate si mai rau. Va invit sa evitati ecranizarile si sa ramaneti la cartile scrise, pentru ca sunt o lectura cu adevarat interesanta.

Blah, blah, blah