Ionut Negoita zice si el ceva de noul stadion Dinamo

Ionut Negoita a fost invitat la emisiunea online a lui Ovidiu Ioanitoaia. Discutia a fost plictisitoare, deloc incisiva, insa a relevat cateva mici aspecte legate de noul stadion Dinamo. Mai jos e un transcript succint.

- Domnule Negoita, vreau sa vorbim de stadion.
- Pfff... Stadionul este o alta frustrare enorma pe care am avut-o.

- Multa lume v-a acuzat ca ati vrut sa dati un tun imobiliar acolo.
- Lumea spune ce doreste. Acolo e terenul statului, nu exista varianta sa fac altceva. Acolo trebuia facut stadion ca la Steaua si Rapid. La Dinamo nu s-a facut. Ghinion, ar spune unii. Terenul era in proprietatea statului si nu putea ajunge niciodata la un privat.

- Stiti cum se spune...
- Intr-adevar, sunt elemente care se dau dinamoviste si sunt stimulate. Si nu doar verbal sa atace! Sa atace si asta a fost o ipoteza lansata de unii ticalosi care... In fine! Cand iti dai seama care e realitatea... Eu luptam sa se faca stadion! Orice stadion este inscris intr-un sistem si apare ca teren de sport. Nu poti sa-i schimb destinatia prin lege. Cu atat mai mult ca e terenul statului.

- Tot lumea a spus ca nu s-a facut stadion din cauza domnului Badea.
- Discutam de chestiuni concrete. Am fost la minister de trei-patru ori cand era doamna Carmen Dan ministru. Si lupta foarte mult sa se faca stadion. Era o Asociatie facuta de pe vremea lui Adrian Nastase prin Hotarare de Guvern si i s-a dat acestei Asociatii, care nu mai are activitate sportiva, baza, contra unui chirii. Chirie care nu s-a mai platit de foarte multi bani. Societatea e in insolventa.

- Asa? Si atunci?
- Celor de la minister si de la Compania Nationala de Investitii le-a fost teama sa investeasca pentru ca riscau niste litigii. Cand investesti, lucrurile trebuie sa fie clare. Sa fii proprietar suta la suta si sa nu ai litigii pe acea poveste. Acea Asociatie a ramas acolo agatata si oamenilor le-a fost frica sa-si asume.

- N-au putut sa se inteleaga?
- Picasera de acord si urma ca Asociatia, care n-a facut nimic concret pe-acolo, sa-si ia niste spatii comerciale prin care sa faca niste banuti, sa-si tina cheltuielile din insolventa. Si asa stadionul sa mearga mai departe. Dar, pana la urma, acea hartie n-a mai fost facuta si asta e motivul pentru care nu s-a mai facut stadionul.

Am retinut ce trebuia sa retinem: Negoita nu a vrut sa dea un tun imobiliar si chiar se lupta pentru a se face un nou stadion. Got it!

2 comentarii

  1. 26 Sep 2021 la 15:19

    Aha.... Nu s-a mai făcut stadionul din cauza unei hârtii.... Negoiță chiar crede ca suntem toți la fel de prosti ca el și fracsu!!!

  2. 29 Sep 2021 la 11:31

    :D Ba, eu nu-l cunosc, tu l-ai cunoscut :))

Blah, blah, blah