Am inceput munca la proiectul LiveAerosmith

Acum vreo 20 de ani descopeream site-ul Aerosmith - site-ul oficial al trupei. Am crezut atunci ca am dat lovitura, ca nu mai trebuie sa ma chinui sa ghicesc versurile unor piese sau sa corectez ce gasesc pe net. Am sperat ca voi gasi informatie de calitate si, cel mai important, informatie corecta. Nu a fost asa, iar greselile din site-ul oficial au fost de la inceput si pana in 2017, cand s-a facut o varza in anuntarea pachetelor VIP la inceputul turneului european.

Cel mai tare m-a enervat sa vad pe site-ul oficial informatia (care e si acum pe Wikipedia) ca Aerosmith ar fi cantat in Bucuresti pe 14 iunie 1994. E mentionat si locul - Stadionul National, doar ca acest concert nu a avut loc niciodata! De curand am aflat de la o prietena ca nici concertul de la Istanbul, mentionat pe aceeasi lista, nu a avut loc.

Site-uri mari (AerosmithSetlists, AerosmithTemple, Setlist.fm) posteaza si reposteaza aceleasi liste gresite cu date de concerte. Desigur, nu gasesti nicaieri setlist-ul de la Bucuresti din '94, ar fi si culmea. Dar faptul ca nu se cunoaste setlist-ul unui concert nu inseamna ca acel concert nu a avut loc. Asa ca singura varianta de a avea o lista completa si corecta a tuturor concertelor este ca cineva sa le ia la mana pe toate si sa le confirme sau infirme in functie de informatiile care exista despre fiecare.

La fel cum cel care a alcatuit lista initiala pentru site-ul oficial a discutat cu diversi fani, roadies si alte persoane pasionate de istoria trupei, la fel voi incerca sa fac si eu pentru a oferi pe noul site LiveAerosmith.com doar informatie corecta si verificata. Inceputul e promitator, am adaugat deja 2 concerte :))

2 comentarii

  1. 4 Aug 2017 la 02:15

    Sa inteleg ca ai fost la alea doua? =))

    Altfel, fara legatura cu concerte fantoma sau nu, dar tot legat de Aerosmith, as fi sperat sa-i mearga mai bine afacerile.

  2. 4 Aug 2017 la 16:13

    nu, a fost tata si mi-a povestit :-j

    si eu speram ca afacerea lui Joey sa mearga mai bine decat cea cu sauce-uri a lui Joe :-<

Blah, blah, blah