In concediu

E ultima zi de munca. Asa e la noi, se munceste si sambata. Bineinteles ca pe caldura asta nu mai suna nimeni, nu mai vine nici un client. Dar programul se termina abia peste o ora.

Ma uit la monitorul din fata mea in care e deschis gsp-ul. Ma plictisesc si as vrea sa fac timpul sa treaca mai repede. Colegii mei de birou sunt amandoi in concediu si vin de luni. Eu plec peste o ora. Hai sa ma uit la ceas, poate a mai trecut ceva. Mda, mai sunt 58 de minute.

Nici seful nu a mai iesit din birou de ceva vreme. La cum il stiu, e prins cu vreun telefon in care isi aranjeaza un drum la pescuit pentru maine dimineata. Ce naiba i-o placea sa stea acolo, pe balta, cu undita in mana si sa astepte un peste mai prost care sa muste? Ma rog, treaba lui. Bine macar ca nu ma mai trimite aiurea acum, cand mai sunt... 54 de minute si intru in concediu.

Sambata e cel mai greu sa vii la serviciu. Toata lumea se duce dimineata la cumparaturi, face mancare, baga lucruri la spalat. Sau se leneveste in pat, dupa posibilitati. N-am sunat acasa, dar nici ca mai sun acum. Oricum ajung cat de curand, ca plec peste fix 51 de minute. Of, nu ma mai uit la ceas ca ma deprima. Hai, ca n-o sa stau pana la fix, plec cu cateva minute inainte ca n-o fi foc, doar e sambata. Deci in trei sferturi de ora m-am virat.

Sefu' cauta ceva prin dosare, il aud injurand. Nu inteleg cum se poate everva asa, dintr-o data, cand nu gaseste cate ceva. Mai devreme era calm si discuta de pescuit. Daca vine sa ma intrebe ceva acum, cand aproape ca am plecat, si ma pune sa-i caut nu-stiu-ce, o sa ma enervez si eu. Mai bine ma duc la baie, macar nu ma gaseste in birou.

Se vede ca nici femeia de serviciu nu vine sambata, uite ce mizerie au lasat astia de ieri in cos. Cine naiba sa stranga dupa ei? Si luni vin ailalti, si-o sa fie clienti dimineata. Of, ce viata am, acum trebuie sa duc si cosul. Macar nu ma prinde sefu' prin birou sa ma frece cu vreun dosar. Si mai trece si timpul; cat o mai fi ceasul? Mi-am uitat mobilul pe birou.

Bun, acum arata mai decent baia. Unde-o fi mobilul? Aha. E si jumate. Trebuie sa ma pregatesc, in douazeci de minute am tulit-o. Nu mai stau la discutii cu sefu', ca iar incepe sa-mi povesteasca vreo aventura de la peste si ne prinde seara. Si nici n-am sunat acasa, macar sa-i zic ca vin.

"Alo? Buna, iubito. Da, ma pregatesc sa plec intr-un sfert de ora. Am terminat. Nu, doar eu si cu sefu' am mai ramas. Bine, o sa ma opresc in piata. Te pup, ne vedem acasa". Am inchis. Mai bine nu sunam, ca acum trebuie sa ocolesc pe la piata. Ce bine era daca aveam si eu o masina, dar cu salariul asta... e criza, dom'le. Nici marire de salariu, nici masina de serviciu. Iar ratele sunt cat sunt.

Inca 10 minute. Eu plec, sunt aici de la prima ora si e si sambata. Trec sa-l salut pe sefu' si sa-i urez succes la pescuit. Dar mai bine n-aduc vorba de pescuit, ca cine stie cat ma tine la povesti. "Salut, sefu', eu am plecat! Week-end placut!". Gata, am scapat, vorbea la telefon. Ce usurare. Mi-am luat tot, am facut si curat, ce mai vrea de la mine? Sunt angajatul anului, he he.

Bine ca merge liftul, l-au facut azi dimineata. Opa, merge si muzica. Ce cald e in lift, ca nu e aerisit. Si sa vezi afara, o sa ma topesc pana acasa. Si mai trebuie sa trec si prin piata. Of, viata.

Blah, blah, blah