In Anglia merge cu alba-neagra ca in Romania anilor '90

La inceputul anilor '90, in fata Postei Titan se gaseau cativa tigani adunati in jurul unui magician stradal care invartea niste bucati negre de cauciuc pe o bucata de ziar. M-am apropiat de cateva ori ca sa vad care e faza si am vazut oameni care se bagau sa ghiceasca si pierdeau foarte multi bani. Dupa care plecau ca loviti de trasnet si incepeau sa comenteze, unii sa planga sau sa se vaiete de banii pierduti.

Dupa o vreme, fenomenul a disparut. Oamenii stiau deja care-i faza si cum sta treaba si nu mai juca nimeni. Dar alba-neagra n-a disparut de tot, s-a mutat intai in zone in care oamenii nu auzisera de ea, precum orasele de langa granita, pe unde mai gaseau straini ce puteau fi prostiti. Am vazut o femeie pierzand cateva sute de euro in 2-3 minute cand ma intorceam din Germania in 2007, cu un autocar care facuse popas la o benzinarie. Femeia, o romanca pe la vreo 50 de ani, a coborat sa mearga la baie, in timp ce sotul o astepta in autocar. Si tiganul cu alba-neagra a momit-o, a facut-o sa creada ca poate castiga si apoi a 'facut-o' rapid de cateva sute de euro.

Dupa ce s-au deschis granitele, tiganii s-au reorientat catre alte destinatii, iar Londra e un oras propice pentru jocul lor. In Londra vin oameni cu bani din toate colturile lumii, exista o gramada de 'oportunitati' si probabil si legislatia e mai permisiva, ca i-au mai si prins pe-astia cu alba-neagra pe langa Westminster Bridge. Am gasit pe net un clip filmat cu telefonul, din care am taiat partea interesanta, in care se poate observa - doar daca il vizionati de mai multe ori - metoda clasica prin care magicianul stradal ridica doua bucati de cauciuc si uneori o arunca jos pe cea de deasupra, alteori pe cea de dedesupt. Iar impreuna cu "echipa lui", l-a usurat pe un indian de vreo suta-doua de euro. Enjoy!

Blah, blah, blah