Imi place ceata

Imi place ceata, mai ales noaptea. Noaptea te poti plimba pe mijlocul bulevardului, la lumina portocalie a felinarelor. E unu, doua noaptea... Din canalele fumegande iese aburul cald si se amesteca cu ceata.

Imi place sa ma plimb prin ceata, cu mainile in buzunare, si sa inspir aerul rece. Formele din departare nu se disting, dar locurile sunt cunoscute si prietenoase. E acel sentiment de siguranta pe care-l ai cand pasii te poarta prin locurile in care ai copilarit.

In blocuri, luminile sunt stinse. Ici-colo cate-o camera inca mai are becul aprins. Si in capul meu se formeaza povesti, ma gandesc cum ar fi sa stiu ce se intampla in vietile oamenilor. Poate cineva incearca sa faca o comanda online pentru un telefon mobil si site-ul se misca greu. Altcineva n-are somn si butoneaza telecomanda televizorului, de la un canal la altul, incercand sa gaseasca un film politist. Sau poate ca, intr-una din camere, un cuplu are o discutie serioasa, pornita de la intrebarea mult prea cunoscuta si dureroasa: auzi, tu esti fericit in relatia asta?

Eu sunt fericit, pentru ca imi place ceata si sunt inconjurat de ea. Poate mai multa lume ar trebui sa iasa din casa cand e ceata, sa se plimbe, sa-si aeriseasca gandurile negative. Suntem atat de influentabili de mediul inconjurator, de alegerile prietenilor nostri, de vietile lor devarsate in mediul social online, incat nu mai stim unde ne sfarsim noi si incepe nevoia de a apartine, de a fi integrati in lumea buna.

Curios, dar ceata accentueaza limitele, nu le estompeaza. Aici, in mijlocul ei, stii exact cine esti si ce vrei de fapt. Nu ultimul model de telefon si nici bilet la vreun concert misto din Europa. Atunci de ce te gandesti la ele?

E frig si gandurile incep sa se formeze mai clar, sunt mai rationale si esti mai lucid. N-ai timp de lalaieli, grabesti mersul si gandurile trebuie sa tina pasul. Ce vrei de la viata? Vrei sa nu mai fi singur, vrei pe cineva alaturi, vrei sa imparti bucuriile si tristetile cu cineva. Cu cineva care sa aiba aceleasi valori de baza, pentru ca apoi sa puteti construi. Ai spus-o, acum parca te simti usurat.

Iesi din ceata. Sunt aici.

Blah, blah, blah