Hal de fotbal

Discutam acum cateva zile cu un prieten si i-am spus ca nu pricep cum de Steaua alearga dupa Armenteros si Chevanton, doi jucatori de la Sevilla B, echipa din liga secunda din Spania. Mai mult, Armenteros e mai mult rezerva p-acolo, dar ai nostri sunt disperati sa-l aduca!

Daca de transferat transfera doar bombe, iata ca jucatorii la care renunta sunt bine cotati afara. Astfel, Steaua nu a vrut sa-l cumpere pe Habib Habibou, de care acum este interesata Aston Villa! Frumos, nu?

CFR a luat o tona de straini si o caruta de goluri de la Famagusta. Steaua, Dinamo si Rapid, echipe cu traditie in fotbalul romanesc, au numai bombe la activ. Dintre ele:

- Carlos, fostul portar al Stelei, a ajuns la FC Foolad Khuzestan, in liga a doua din Iran
- Okunowo, nigerianul venit la Dinamo in 2003, e liber de contract dupa ce i-a expirat intelegerea cu Vilanova del Cami, liga a sasea din Spania
- Meride, francezul lui Dinamo, s-a lasat de fotbal profesionist ca sa se faca bodyguard; in timpul liber evolueaza la Sud NiverĀ­nais Imphy, o echipa de amatori
- Delwarte, alt francez de la Dinamo, joaca cu Tournai in liga a doua din Belgia
- Burke, atacantul experimentat al Rapidului din 2001, joaca acum in echipa scriitorilor din Anglia
- McKain, asutralianul scapat din Romania ca din parnaie, a fugit in Noua Zeelanda, la Wellington Phoenix, una din cele 8 echipe care alcatuiesc prima liga din Australia
- Moss, fostul portar al lui Dinamo, e de ceva vreme tot la Wellington Phoenix
- Nivaldo, rapidist pana la moarte in perioada 2000-2001, s-a lasat de fotbal
- Muzinga, alt rapidist, s-a lasat si el de sportul asta
- Makinwa, ajuns la Rapid in 2002, a retrogradat cu Gretna din prima liga din Scotia

Mai sunt multi de care nu am scris pentru ca nu pot sta sa adun astfel de informatii, iar cele de mai sus sunt luate, in mare parte, de pe GSP. Oricum, daca luati transferurile lui Mircea Rednic de cand s-a facut antrenor o sa vedeti gramezi de jucatori adusi pentru orice alt motiv decat ceva legat de fotbal.

CFR o sa se faca de ras in UCL, la fel ca Steaua, iar ceilalti o sa-si ia omor in Cupa UEFA. Non-valori sunt aduse din strainatate in fiecare perioada de transferuri, in timp ce talentele autohtone sunt blocate in ascensiunea lor de un sistem ros de spagi, trafic de influenta si comisioane.

2 comentarii

  1. 28 May 2008 la 20:36

    nu te poti abtine sa nu citesti gesepeu`? :)) din lista de mai sus, Steaua nu are decat 1 jucator, restul la rrapid si dinamo..

    Daca nu te poti obisnui sa nu citesti ziarele de "sport" din Ro, atunci obisnuieste`te cu faptul ca 80%+ din stirile legate de transferuri sunt chestii la misto sau imposibile. pana nu ii vezi prezentati oficial, te scutesti de o groaza de timp citind porcarii, declaratii, cautand goluri pe iutub.

  2. 30 May 2008 la 04:27

    sa stii ca ai dreptate (vezi "Neaga la Rapid"). sunt la 3-a zi "gsp free" si sper s-o "tin tot asa"!

Blah, blah, blah