"Hackerville", un serial la care nu te poti uita

Dupa succesul serialului "Umbre", care mi-a placut enorm chiar de la primul episod, asteptam cu interes noul serial romanesc facut de HBO: "Hackerville". O coproductie romano-germana, o nebunie. Cu Andi Vasluianu in rol principal, m-am gandit ca nu poate da gres.

Daca la "Umbre" e un singur scenarist, genialul (si arogantul :D) Bogdan Mirica, serialul "Hackerville" beneficiaza de contributia a sase minti luminate: creatorii Ralph Martin si Jorg Winger, precum si Steve Bailie, Tatiana Ionascu, Laurentiu Rusescu si Daniel Sandu. Din pacate, cei sase magnifici au dat-o rau in bara cu povestea din "Hackerville".

Productia serialului e impecabila, sunetul e bun, imaginea e foarte misto, regia - totul a mers struna, doar e HBO. Dar ce facem cu povestea, care e atat de aberanta incat face ca seriall sa nu poata fi vizionat. Am trecut cu greu peste stereotipurile prezente pe toata durata primului episod - nemtii erau la costum si lucrau pe cate trei monitoare, politisti nostri erau in pulovar si le curgea maioneza din sandvis la birou - s.a.m.d. Am dat o sansa unei povesti care inca nu atinsese absurdul. Din pacate, episodul 2 a reusit sa puna cap entuziasmului meu si nici Andi Vasluianu n-a mai putut salva povestea. Pe langa multele aberatii prezente in primele ~100 de minute de serial, iat-o pe cea care a pus capac: un copilas hacker reusea sa atace diverse dispozitive mobile de la distanta si sa le produca o supraincalzire prin incarcarea la maximum a procesorului si memoriei. Pana aici, aproape plauzibil, daca nu venea scena in care pustiul reuseste sa stearga continutul unui alt telefon in 7 secunde si sa-l supraincalzeaza in alte 7 secunde. Nici daca il bagai la microunde nu se intampla asta - exista clipuri cu asa ceva pe Youtube!

Vizionare placuta:

PS: Se pare ca celor din Timisoara le-a placut:

PPS: nici standardele HBO nu mai sunt ce erau. Spatiile aiurea si cele doua puncte lipsa le-am evidentiat eu, sa vedem cate diacritice lipsa vedeti voi in acest screenshot absolut aleator de la final de episod:

Blah, blah, blah