Guns N' Roses la Bucuresti (2010)

Concertul Guns N' Roses la Bucuresti a fost exact asa cum ma asteptam. Formatia, care acum numara 8 membri, a intrat cu o intarziere de 90 de minute, iar show-ul a durat doua ore jumate.

Vocea lui Axl nu mai este cea de pe CD-urile din anii 90, dar asta trebuia sa-i fie cunoscut tutoror celor cateva mii de oameni care au asistat la concert. Am auzit ca au fost tot felul de comentarii despre sonorizare sau vocea solistului, numai ca cei care au venit la concert ar fi trebuit sa stie inca din 2002 ca Guns N' Roses nu mai e formatia pe care o asculta ei pe mp3 player.

Altii s-au plans de faptul ca formatia intarzie. Axl nu mai e omul care sa intarzie la un concert din cauza unui meci de baschet, zilele astea are nevoie de o ora sau mai mult pentru a-si incalzi vocea si a se pregati pentru concert. Ce m-a frapat a fost faptul ca Axl a facut drumuri backstage de 2-3 ori pe piesa si intre melodii, unde era un cort special amenajat. Singurul lucru care la care m-am gandit atunci si pe care l-am citit ulterior si pe net e ca solistul are nevoie acuta de oxigen.

Concertul l-am vazut din primul rand, de la baricade. De acolo, vocea lui Axl (pe care unii din randurile din spate nu o auzeau) s-a auzit perfect. Axl, DJ Ashba si Bumblefoot au fost cu adevarat carismatici, dar toti membrii trupei s-au simtit excelent pe scena de la noi. Au inclus in setlist si Don't Cry (chitara+voce), o piesa pe care nu o mai cantasera in alte concerte din acest turneu.

Pe la mijlocul concertului am reusit sa prind o pana de chitara aruncata de DJ Ashba, pe care o voi pastra ca suvenir al unei seri memorabile. Si sper sa-l vedem la anul si pe Slash, pentru o comparatie a sunetului de chitara pe piese precum "Sweet Child O' Mine" sau "Paradise City".

9 comentarii

 1. 24 Sep 2010 la 17:57

  pai daca e concertul la 20.00, de ce nu incepe sa`si incalzeasca vocea pe la 18.00 ? Asta cu intarziatul n`o pricep.

 2. 24 Sep 2010 la 21:34

  ai dreptate, insa chestia asta cu intarziatul la Guns e cunoscuta de zeci de ani. nu pricep de ce publicul a reactionat de parca nu stia acest aspect. niste idioti.

 3. 24 Sep 2010 la 22:09

  Da, ma, da' e exagerat totusi. Da-l in ma-sa.

 4. 24 Sep 2010 la 22:12

  eu si cei din jurul meu ne tineam de sale, faceam genoflexiuni si oftam in asteptarea formatiei. dar cand au aparut pe scena, totul a disparut si m-am simtit excelent.

  adevarul e ca eram la gard, ca daca eram pe la mijlocul zonei B interactionam mai putin cu trupa si mai mult cu nemultumitii din jur...

 5. 26 Sep 2010 la 11:13

  cum adica frate. mi se pare normal sa te deranjeze. chiar daca "se stie" ca axl intarzie de ani. pentru ca intrarea se face la o ora si vii ca sa stai in fata. tu ar trebui sa intelegi. daca e la 8 si stiu ca vine la 10, atunci vin in pana mea la 9 juma. dar nu e concert de club sa`mi fie indiferent daca stau in randul 2 sau tocmai in spate de tot in randul 10.
  vii sa te simti bine. si daca stai 2 ore in picioare intre formatia de deschidere si capul de afis, atunci nu o sa te simti niciodata satisfacut de concert. daca pui la socoteala si alte probleme cum ar fi vocea, sonorizarea, atunci ajungi sa regreti ca ai dat banu` pe bilet si mai bine te uitai la un concert din `93 tras de pe torrent.

 6. 26 Sep 2010 la 11:54

  sau mai bine il astepti pe slash cu myles kennedy. Acolo macar mai ai ceva din Guns-ul de pe DVD-uri.

 7. 26 Sep 2010 la 19:58

  Cata, nu sunt de acord. Din randurile tale lipseste ceva si anume adulatia fata de artist. Iata aici exemplu:

  Ce inseamna sa fii fan cu adevarat

  myke, esti a doua persoana care-mi zice asta. un prieten i-a vazut in anglia anu' asta. ideea e ca pentru mine vocea face melodia si nu chitara. deci guns e axl mai mult decat e slash.

 8. 26 Sep 2010 la 20:44

  myles are vocea mai buna acum decat axl. Am comparat filmari pe sweet child si mi-a placut mai mult vocea lui myles.

 9. 26 Sep 2010 la 22:21

  voi asculta si eu sa vad. ma intriga ce-ai scris...

Blah, blah, blah