Greu la deal cu boii mici

M-au amuzat foarte tare alegerile pentru primari in Bucuresti. Nu am fost sa votez, dar dupa 26 de ani stiu cum functioneaza politica de la noi. Si de-aia ma amuza cand "tinerii frumosi si liberi", vorba unui prieten, cred ca doua postari pe Facebook si cinci oameni in plus la cozi l-au ajutat pe Basescu impotriva lui Geoana sau pe Iohannis in lupta cu Ponta.

Tinerii, fara sa-si vada lungul nasului, au decis ca e timpul sa se revolte si sa schimbe tot. Desigur, au vrut sa faca asta in timpul liber, un fel de politica part-time. Au plecat de pe Facebook si au intrat in sectiile de votare in frunte cu capitanul lor, Nicusor Dan.

Numai ca, stupoare - la numararea voturilor, PSD a luat tot: primaria generala si primariile de sector. In situatia asta dezastruoasa pentru el, Nicusor, caruia diminutivul i se potriveste mai mult ca oricand, a decis ca e timpul sa caute vinovatii. Si i-a gasit imediat:

Nicusor Dan a afirmat ca USB a avut initial delegati in toate sectiile de votare din Sectorul 1, dar ca nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care si-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminica seara in Bucuresti. "Nu puteam sa ii mai inlocuim, pentru ca era o data limita pana la care se propuneau si au ramas niste sectii in care nu am avut pe nimeni", a precizat el. Candidata Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand, a castigat in sectiile de votare in care USB a avut observatori, dar a pierdut in celelalte, a precizat Nicusor Dan intr-o postare pe Facebook.

Dupa 26 de ani, stii cum se castiga alegerile in Romania, stii ca PSD-ul fura cum poate: ulei si faina gratis, autobuze cu oameni plimbati pe la sectii, manevre la numaratoarea voturilor. In astfel de conditii, e vital sa ai oameni in sectiile de votare. Dar tu, tinere Nicusor, ce ti-ai zis? Hai sa postez ceva, fanii mei dau like si share si mi-am facut rost gratis de observatori. Si chiar a functionat. Numai ca, si ei tineri, dar mai ales liberi, observatorii s-au plictisit sa tot stea de la 7-8 dimineata in sectia de votare si, cand a inceput greul cu hartogaraia, s-au carat la concert :))

Finalul mi-a placut in mod deosebit. Dupa ce a tras linie si si-a dat seama ce prost e, Nicusor a postat concluzia pe Facebook :-j Pana la urma, asa e corect: ce se intampla pe Facebook sa ramana pe Facebook.

 

Blah, blah, blah