Ghiceste filmul

Cine are idee despre filmele de mai jos? Am intrebat in stanga si-n dreapta... degeaba. Poate voi!

FILMUL 1
E vorba de un film american tip comedie/horror vazut in anii '90. Niste creaturi (oameni machiati in monstri) voiau sa-i omoare pe unii (adolescenti, parca). Singura scena pe care mi-o amintesc este ca un adolescent incerca sa ingroape o creatura pe care tocmai o lovise cu sapa si o infasurase intr-un plastic. In timp ce sapa groapa, vine cineva sa vorbeasca cu el. In timp ce vorbeau ei doi, creatura incepe sa-si miste degetele si mana iese din plastic, iar adolescentul care o ingropa o calca pe mana, ca sa ascunda faptul ca se misca ceva in plasticul respectiv.

FILMUL 2 - GHICIT! Kamikaze (1986)
Un tip inventeaza o arma cu care poate omori de acasa pe cei care apar la televizor. Mai precis, el pozitiona arma in fata televizorului si apasa pe tragaci, iar prezentatorul care se afla in momentul ala pe ecran (in direct) era ucis. Criminalul a fost prins cand a venit un politist la el acasa si i-a descoperit arma. Criminalul ascunsese arma in tavan (sau pod). Politistul se juca cu un capac de bere (sau o moneda) si cand a aruncat-o in sus pentru a o prinde din nou, a avut surpriza ca piesa respectiva sa se lipeasca de tavan. Dupa ce a tras cateva focuri in tavan, a descoperit arma crimei. Nu stiu daca e un film american sau de alta natura.

FILMUL 3 - GHICIT! "Das indische Tuch" / "The Indian Scarf" (1863)
Filmul asta l-am vazut la bulgari, deci cu mult timp in urma. Se numea "Servetul indian" sau ceva de genul asta. Nu stiu in ce limba era, ca era dublat in bulgara. Oricum, ideea e similara cu filmele Agathei Christie. Criminalul ii omora pe unii care se aflau intr-o vila. Criminalul era cantaret la pian, dar punea pianul pe 'auto', sa cante singur, timp in care se ducea sa-i omoare pe respectivii. Pentru a-i omori, criminalul folosea un servet impaturit in jumate, pe care-l tinea de capete (adica un triunghi cu varful in jos). Apoi infasura in aer acest servet, care devenea un obiect circular cu care el isi strangula victimele.

Voi aveti astfel de filme de care va amintiti vag si pe care vreti sa le revedeti?

15 comentarii

 1. 16 Jun 2011 la 09:56

  aaah, l-am vazut pe al doilea..acuma nu o sa pot sa ma gandesc decat la asta...cum dreacu se numea?

 2. 17 Jun 2011 la 10:19

  am si eu un a d-asta: anii '90, difuzat la noi, nu mai stiu pe ce post. nici daca era serial sau film nu stiu sigur: personaje principale doua surori, blonde si frumoase, intre care (parca) exista o rivalitate continua. una din ele (bineinteles, a' mai frumoasa si desteapta) gaseste in piscina din fata casei un crocodil care o desfigureaza. de fapt asta e scena cheie: un cadru intunecat, o piscina exterioara, niste plante in jur si tanti asta care vrea sa se balaceasca si crocodilul care reuseste sa-i repartizeze trasaturile in mod diferit. parca dup-aia era ceva cu razbunare, dar nu sunt sigura ca nu e o chestie cernuta de mintea mea.

 3. 17 Jun 2011 la 14:18

  Liviule, mersiii! Imi aminteam ca se cheama Kamikaze, dar nu l-am gasit (fiind frantuzesc). Filmul unu nu e niciunul din seria Gremlins.

 4. 19 Jun 2011 la 21:29

  opaaaa, suna foarte cunoscut numele. dar actorii nu-mi spun nimic. o sa caut fix faza cu crocodilul sa vad daca seamana.
  si, btw, testul suprem: primele 15 minute din "last year at marienbad". era sa ne spanzuram si eu si cata de aplice. cred ca brusc si tie ti s-ar parea stalker misto dupa experienta asta.

 5. 19 Jun 2011 la 22:00

  He he, am vrut sa vad Marienbad, dar m-am linistit dupa trailer :))

 6. 20 Jun 2011 la 11:18

  Ha, ce tare e clipu cu kamikaze! Si astia inca nu aveau Capatos di Diaconescu...

 7. 20 Jun 2011 la 11:20

  *și

 8. 20 Jun 2011 la 14:22

  zici tu zici, da' n-ai apasa pe tragaci... sper!

 9. 21 Jun 2011 la 20:47

  eu inca sper sa apese ei singuri, cat mai curand...poate in direct, pentru rating. sa le dea cineva ideea asta :) !

 10. 22 Jun 2011 la 02:05

  lasa, ma, ca a fost super kterink in seara asta la... nu dau nume :D

 11. 21 Sep 2012 la 22:08

  As vrea sa aflu nume de filme care au subiecte similare cu filmul Return to Eden.

 12. 4 Nov 2012 la 23:44

  Am identificat si "Servetul indian", e "Das indische Tuch" sau "The Indian Scarf", din 1963:

Blah, blah, blah