Getty Images vinde scump si prost

Daca vrei cele mai noi imagini de la cele mai importante competitii sportive in desfasurare, imagini proaspete de la orice eveniment de anvergura sau fotografii de arhiva din urma cu zeci de ani, Getty Images e cea mai buna resursa online. Din pacate, insa, preturile lor sunt atat de ridicate, inca mai bine te lasi pagubas si alegi sa cumperi de la unul din competitorii online. Desigur, sunt sanse ca pe Dreamstime sau Photodune sa nu gasesti nimic la cautarea "halep" sau, cel mult, cateva poze in care inca avea sanii mari.

Inteleg ca Getty sa aiba scoruri mari la fotografiile mai de calitate, dar exagereaza mult. Iata o mostra de fotografie urcata de fotograf, la care se aplica pretul default - aproape 600 de euro!

Desigur, nu trebuie neaparat sa cumperi versiunea L (la cea mai buna calitate), dar nici variantele mai mici nu au un raport bun calitate-pret.

Si de-aia vedem pe site-urile oficiale de sport fotografii cu Simona Halep din timpuri de demult, iar pe site-urile fanilor tot felul de poze piratate.

La vanzarea de muzica si filme online s-a ajuns la niste preturi acceptabile, chiar daca pentru muzica in format digital inca se plateste mai mult decat ar trebui. Insa preturile sunt decente si asa au reusit sa transforme multi pirati in clienti corecti. Insa, cand vine vorba de fotografii, piata mai are mult pana sa ajunga la preturi 'de bun simt'.

Blah, blah, blah