Genialul Cornel Dinu

In 2001, Cornel Dinu era invitat in emisiunea "Sub semnul intrebarii", moderata de Adrian Paunescu. Discutia era despre dependenta de droguri, in platou fiind mai multi invitati. Cornel Dinu a vorbit in stilul sau caracteristic. Iata doua momente inregistrate audio din acea emisiune. Ascultati-le cu atentie, omul este genial.

Va las cu cateva replici intre Dornel Dinu si unul dintre adversarii de-o viata, Victor Piturca, din 2004:

Victoria contra Germaniei a fost savurata suficient. E timpul reintoarcerii la razboiul Steaua-Dinamo. Prima rafala a venit dinspre Ghencea, de unde Victor Piturca a lansat cateva intepaturi catre rivalii din Stefan cel Mare.

"Oradea pare condamnata la retrogradare, dar cei de acolo inca mai spera sa scape daca ne vor invinge pe noi. Din ce am inteles, ei vor juca si pentru Dinamo. Am vazut declaratiile lui Vrajitoarea, cum ca se retrage de la echipa dupa meciul cu Steaua. De ce nu inainte?", a spus antrenorul, care a aflat ca directorul executiv al "cainilor", Cristi Borcea, va fi în tribune la Oradea. "Eu nu m-as duce la meciurile rivalilor, dar eu nu sunt Borcea. El vine sa-i premieze pe fotbalistii gazdelor. Probabil si noi ii vom stimula pe cei de la FC Brasov".

Piturca a trecut apoi la arbitraje: "Stim ce s-a intamplat in meciurile trecute. Nu numai Steaua a vazut greselile comise in favoarea lui Dinamo, ci toata lumea. E clar ca arbitrii de la meciurile lui Dinamo conduc sub o anumita presiune. Sper ca Ion Craciunescu sa-i convinga sa fluiere corect, chiar daca Dinamo este echipa Ministerului de Interne".

In final, a vorbit despre cei ce vor conduce partidele de la Oradea si din Stefan cel Mare, Serea, respectiv Salomir. "Serea e un arbitru tînar si corect, Craciunescu a procedat bine cand nu l-a suspendat dupa partida Dinamo - U Craiova, greseli de genul acesta vor mai fi. Si Salomir e bun. Sper ca declaratiile din trecut, conform carora el ar fi gresit grav impotriva lui Dinamo in meciul de la Oradea, sa nu-l faca sa-i avantajeze acum pe caini".

Administratorul delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a comentat: "Suntem nevoiti sa ascultam in continuare, chiar si atunci cînd fotbalul intern iese meritoriu la rampa, aceleasi voci dezarticulate de centrii gandirii, care se complac in noroiul de care vrem sa scapam. Si mai dureros este ca aceste gangureli mai mult onomatopeice, declansate din bretoane ce acopera si vederea, vor sa se identifice cu traditia de fair-play a unui club de fotbal cu palmares impresionant. Astfel, sa ne compromitem gloria scrisa cu sudoare si competenta in timp. Nestiind nici macar veridica expresie populara, ni se pare firesc pentru cei a caror existenta a fost adesea alaturi de legalitate sa confunde in continuare FC Dinamo cu Ministerul de Interne. Dar nici nu-i rau ca frica de adevar si de dreptate ii macina si-i arunca pe rampe condamnate deja de bunul simt national, de nepierdut".

Blah, blah, blah