Fotbalul cretinilor

Am discutat in contradictoriu cu niste microbisti pasionati de coregrafii si alte prostii de genul asta. Le-am dat mereu exemplu Anglia, unde lumea sta jos si aplauda si mai si canta uneori. Nu sunt bannere, nu sunt coregrafii, nu sunt petarde, nu se bate nimeni cu nimeni. Si, cu toate astea, fotbalul lor e mai misto de vazut decat al nostru, asta coregrafiat.

Tanara de 18 ani careia i-a explodat o petarda in fata la meciul din Giulesti (Rapid - Brasov) a suferit deja doua operatii. Starea ei e stabila. ”Va ramine cu sechele”, spun medicii.

"Tanara va ramine internata cel putin trei saptamini. A suferit deja doua operatii, vor urma probabil si alte interventii chirurgicale. E arsa pe 20% din suprafata corpului. Ca sa va dati seama, 1% inseamna cam cit o palma!". Evaluarea ii apartine Danielei Bunila, medic primar la Spitalul de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri.

De ce nu putem sta pe scaun si sa aplaudam frumos? De ce trebuie aceste cretinatati de coregrafii si tone de seminte? De ce?

3 comentarii

 1. 23 May 2011 la 18:31

  tu ai vazut din ce oameni e compusa o galerie ????daca da....ai raspunsul ....daca nu ....o sa iti povestesc !!!

 2. 23 May 2011 la 22:03

  Ca sa nu zici ca am o fixatie, las la o parte clasicele contra-argumente cu pretul platit de englezi (Heysel) pentru a invata lectia asta, atitudinea lor in deplasari in tari permisive si bataile organizate la periferie de grupurile de huligani. Ca sa nu mai vorbesc de comportamentul acestor 'suporteri civilizati' la cateva strazi distanta de stadion, sau in alte orase, dupa meciuri. Nu mai zic de asta, ca nu cred ca te pot convinge.

  Dar ce zici de ideea de a introduce in legalitate totul, cu scopul precis de a proteja oamenii inocenti? Cu sprijinul pompierilor si al politiei, organizezi cursuri de siguranta si protectie, stabilesti zone in care nu intra decat membri unei grupari care sunt instruiti si avertizati asupra riscurilor, folosesti materiale mai putin periculoase si limitezi actiunea in sine la cateva minute, in functie de importanta meciului. Am citit undeva o propunere similara, aparent exista sistemul asta intr-o tara, dar nu mai stiu unde sau de unde am preluat ideea.

  Este un altfel de spectacol. E un tribut pe care suporterii il ofera unui simbol mai mult sau mai putin abstract. Daca este ceva ce am invatat de cand am venit in UK este ca ai mult mai mult de castigat daca incerci sa intelegi si sa sprijini, decat sa interzici si sa limitezi. Sigur, e mai usor sa impui cu forta o lege si sa asiguri respectarea ei prin teroarea pedepsei, dar nu asta inseamna civilizatie si progres.

 3. 23 May 2011 la 22:43

  ma lasi ca nu exista bannere pe stadioane.. nu le filmeaza televiziunile ca la noi. au fost SUTE de bannere cand suporterii manU au protestat impotriva lui glazer. si ma refer la cele de la meciuri, nu cele externe stadionului.

  faza cu petardele nu le inteleg. si fumigenele mi se par deplasate. daca vrei sa faci show aratand sustinerea pentru echipa favorita, o poti face fara sa dai foc la scaune/oameni/peluza/jucatori etc.

Blah, blah, blah