Ferguson si Beckham

David Beckham a fost unul din jucatorii preferati ai lui Alex Ferguson; asta s-a intamplat in urma cu multi ani. Astazi, in Reds Cafe din Manchester nu gasesti nici un scaun cu numele lui, desi sunt atatea altele cu numele unor jucatori transferati sau retrasi din activitate.

O imagine pe care nu o vom mai revedea

Ferguson si Beckham

Despre ce s-a intamplat, mai mult sau mai putin stim cu totii. Am auzit de ghete zburand prin aer in vestiar, am citit declaratii lacrimogene despre transfer, am intuit ce simtea fiecare din zvonurile ce transpirau in presa engleza. Ceea ce nu am avut, pana acum doua zile, au fost cuvinte graite de insusi Sir Alex.

La 4 ani dupa vanzarea lui Beckham la Real Madrid, Ferguson "a uitat" pentru o seara de antipatiile sale si a hotarat sa raspunda la intrebarea unui participant la conferinta An Audience with Sir Alex Ferguson, desfasurata pe 4 septembrie 2007 in Citizens' Theatre din Glasgow.

Sir Alex a afirmat despre Beckham: "He was never a problem until he got married. He used to go into work with the academy coaches at nighttime. He was a fantastic young lad. Getting married into that entertainment scene was a difficult thing. From that moment his life was never going to be the same. He is such a big celebrity, football is only a small part. The big part is his persona."

Eu sper ca Beckham sa fie fericit cu alegerile pe care le-a facut in viata. Eu, unul, nu sunt fericit, mai ales ca Paul Scholes, Gaey Neville si Ryan Giggs, jucatori din aceeasi generatie cu Becks, sunt inca la club si sunt titulari cand nu sufera de problemele accidentarilor. Giggs isi va prelungi contractul cu inca 2 ani si a preluat rolul de coordonator in teren de la Roy Keane. Cred ca ManU au pierdut mult prin vanzarea lui Beckham, dar sunt convins ca Sir Alex a fost fortat sa o faca. Si, ironic, s-ar putea sa fi fost o mutare fericita si pentru David, care face usor-usor trecerea de la etapa vietii sale in care a jucat fotbal si... nu stim, viitorul e deschis oricaror posibilitati!

Blah, blah, blah