Familia Cocos si magazinul Titan

titan1

DNA continua sa stranga latul anchetei in jurul miliardarului Dorin Cocos. In 2015, procurorii anticoruptie au trecut la fiul omului de afaceri, Alin Cocos, cel care pare sa fi fost folosit drept interfata in mai multe spete aflate in vizorul DNA.

Sunt verificate acum intens informatiile privind afacerea "Galeriile Titan". Este vorba atat de catre preluarea de catre Alin Cocos a celebrului magazin din cartierul bucurestean Titan, dar mai ales de modul in care s-au facut platile catre cei care au renovat cladirea. Astfel, se pare ca plata catre furnizori sau firmele care efectuau diverse lucrari se efectua cu banii jos, existand suspiciunea ca sumele uriase achitate ar putea proveni inclusiv din spagile primite de tatal acestuia, Dorin Cocos.

Dupa ce a preluat controlul magazinului, in urma cu 2-3 ani, Alin Cocos a inceput sa arunce cu banii in renovarea cladirii, pe care a transformat-o, intr-un timp record, intr-o adevarata minunatie, o citadela a luxului asa cum nu gasesti nici macar in zonele de fite sau in centrul Capitalei. Acest lucru a nascut nenumarate alte semne de intrebare, apreciindu-se ca Alin Cocos ar fi scos in jur de aproape 15 milioane de euro din buzunar pentru achitie si renovare. Iar investitia pur si simplu nu s-ar justifica, existand informatii ca nu rentabilitatea l-ar fi impins pe noul proprietar la asemenea cheltuieli, ci plasarea unei uriase sume de bani intr-o afacere la vedere.

titan2

De altfel, acest din urma aspect pare sa fi si atras atentia procurorilor anticoruptie, care incearca acum sa afle adevarata provenienta a sumelor bagate in lansarea galeriilor Titan, controlate din umbra de catre Alin Cocos. Cel care, dupa cum sustin unii dintre furnizorii de materiale sau servicii folositi la renovare, nu s-ar fi sfiit sa achite cash lucrarile efectuate. Ceea ce, desigur, nu avea cum sa nu trezeasca suspiciunile procurorilor, care pun acum cap la cap informatiile privind primirea de spagi de familia Cocos in dosarele EADS si Microsoft sau in ancheta de la ANRP si platile ulterioare facute la Galeriile Titan. Si chiar daca reproducerea acestui urias puzzle financiar este de-abia la inceput, daca ponturile se brodesc, atunci se poate vorbi de o lovitura naprasnica administrata fiului miliardarului Dorin Cocos si acestuia din urma deopotriva.

Din informatiile intrate in posesia anchetatorilor, chiar daca restul spatiilor din fostul magazin Titan au fost inchiriate, Alin Cocos ar continua sa opereze fitoasa sala de sport, forta si fitness de la ultimul etaj, pe care luxul orbitor o transforma intr-una din cele mai cautate cluburi de profil din Bucuresti.

titan3

Blah, blah, blah