Facebook

Toata lumea e pe Facebook. Pana sa-mi fac cont, auzeam numai "facebook, facebook" in stanga si-n dreapta. Dintr-una intr-alta am ajuns si eu membru al marii retele sociale. Am inceput sa adaug la prieteni diverse persoane cu care comunicam mai rar, pentru ca sunt prin Franta, Anglia, Singapore, SUA etc.

Initial am crezut ca va fi o mare pierdere de vreme. Ar fi fost logic sa fie asa, toata lumea se logheaza dimineata pe facebook si se delogheaza seara. Am prieteni care au mobilul conectat la facebook. Deci toata lumea e in priza. Si, cu toate astea, nu se intampla nimic. Sa ma explic.

Acum cateva saptamani am avut o conversatie misto, care a pornit asa:

94 comments

De fapt, e ceea ce credeam eu ca se intampla in mod constant in reteaua retelelor. Ca oamenii comunica. Nimic mai fals. In exemplul de mai sus s-a pornit de la afirmatia mea banala cum ca "LOTR sucks". Si sa vezi discutii, cu toate ca nu aveam decat vreo 30 de prieteni in lista (acum am 39!).

O prietena cu peste 1000 de prieteni a postat ceva mult mai interesant:

6 comments

Special nu m-am bagat in discutie pentru ca nu voiam s-o anim eu, ci asteptam cu interes sa ma amuz la zecile de poante care urmau sa curga la fiecare 30 de secunde. Vorb-aia, daca eu cu 30 de prieteni am facut caterinca pornind de la nimic, o astfel de postare trebuia sa nasca un avalgam de poante de la 1000 de oameni... nu? NU.

Nu pricep ce se intampla. Lucrurile se desfasoara destul de simplu: cineva scrie "Acum ploua", vine cineva si da "Like", apoi mai comenteaza cineva ceva de genul "unde esti, ca aici nu ploua", dupa care cineva zice "si la mine ploua" si cam asta e. Egal cu zero.

Avand in vedere ca oamenii au 1000, 2000 sau 5000 de prieteni, nu pricep de ce nu se isca discutii cu sute de comentarii, pline de poante sau serioase, depinde de subiect. Ce naiba e Facebook, pana la urma? Daca nici aici nu socializam, apoi unde?

8 comentarii

 1. 23 Mar 2011 la 00:40

  in viata reala :-??
  eu am facebook in fata scolii, la cafea :))

 2. 23 Mar 2011 la 00:51

  am intrebat ironic, pentru ca socializarea s-a mutat in mediul virtual, dar se pare ca si de-acolo dispare.

 3. 23 Mar 2011 la 21:11

  N-am fost fan FB si nici n-am devenit dupa ce mi-am facut cont (facut dintr-un motiv ce tine de o persoana din alta tara cu care era o modalitate mai animata de comunicare, zic eu, decat mail-ul...in fine).
  Dar daca la inceput parca mai aveam cu ce sa-mi clatesc ochii, mai citeam/vedeam cate una-alta care-mi atragea atentia, acum a devenit chiar plictisitor (cel putin pentru mine).

 4. 23 Mar 2011 la 23:22

  eu am mai multe persoane de-afara cu care comunic, iar cele 94 de comentarii de la statusul prezentat mai sus cu ele le-am facut. in vreo ora, doua...

  nu pricep de ce oamenii nu comenteaza la chestii, nu posteaza chestii interesante si personale - m-am saturat sa vad mesaje legate de locul lor de munca si alte d-astea.

 5. 23 Mar 2011 la 23:59

  ti se pare anormal ca nu posteaza?
  mie mi se pare anormal sa puna lucruri personale. Pentru mine fb e un loc de update-uri si de gasit muzici si filme si comentat cu altii cu care nu prea ma vad in viata reala despre ele. sunt o gramada de oameni cu care am iesit la sucuri si nu am nicio modalitate sa-i contactez. fb e un mod de a tine legatura cu ei, doar ca sa vad ce mai fac, daca s-au tuns, daca s-au despartit de gagic :D
  pentru restul lucrurilor exista prieteni carora poti sa le impartasesti. eventual alter ego-ul tau.

 6. 3 Apr 2011 la 23:22

  ce vorbeam la tel acum 10 min? parca ma contraziceai

 7. 4 Apr 2011 la 02:49

  Nu pricep la ce te referi...

Blah, blah, blah