Exagerari

Nu sunt impotriva progresului, mai ales cand vine vorba de computere. Chiar daca in ziua de azi nu ma mai joc (decat, cateva luni pe an, FIFA), nu ignor nevoia de jocuri pe computer pe care o resimte utilizatorul de rand. Cu toate ca, in opinia mea, nu prea s-a mai avansat revolutionar nici in domeniul jocurilor PC, placile video au avansat in ritm galopant.

Daca in '98 imi trebuia un accelerator Voodoo 2 care sa-mi dubleze puterea placii video Voodoo Banshee, ambele de la Creative, pentru a putea folosi rail-ul in Quake 2, in zilele noastre un Crossfire cu 2 placi cu giga de memorie video DDR5 nu imbunatateste intr-atat incat sa fascineze. Daca puterea pe hartie iti face cu ochiul, avalansa de jocuri mai mult sau mai putin mediocre a facut ca utilizatorul sa se blazeze.

Multe lucruri au afectat timpul petrecut in jocuri. Dezvoltarea Internetului si serviciilor online, de la chat la video, download si alte alea, precum si lipsa de creativitate a celor care gandesc scenarii de jocuri au mancat din timpul dedicat jocurilor. Din cand in cand mai apare cate-o re-inventie de tipul Guitar Hero, adica o imbunatatire a ceva ce nu se putea face in urma cu 10 ani, cand a venit cineva cu ideea sa canti cu aia de pe ecran (remember Quest For Fame?).

Preturile la care apar acum placile video, mai ales daca vrei sa cumperi 2 bucati, sunt de-a dreptul hilare. De banii aia iti cumperi ORICE altceva. 2500 de lei pentru o placa, adica 5000 de lei cele doua. In plus, iti trebuie o placa de baza mai scumpa si, nu in ultimul rand, racire externa!

Nexus WaveAir

Imi inchipui 'sto-urile care s-ar fi nascut in urma cu 10-12 ani la o astfel de inventie. Cel mai trist nu e faptul ca ea exista, ci ca a fost inventata in urma cererii! Adica se incalzeau atat de mult placile respective de la solicitarile fps-urilor, incat trebuia sa vine aer prin slotul de dedesupt. Si intre ele cine baga aer? Probabil irelevant, poate s-o incalzi doar placa de jos...

Daca ar fi sa adaptam o zicala populara, nu e prost cine produce, e prost cine cumpara. Si ca s-o customizam pentru sistemul de racire de mai sus: apa, aerul si fraierul n-o sa dispara niciodata!

Blah, blah, blah