Eurosmith in Hard Rock Cafe, Bucuresti

Eurosmith sunt una din multele asa-numite trupe "Aerosmith tribute". Eurosmith vin din Italia si canta in concertele piesele Aerosmith inca din 1997. Daca de alte trupe tribute am mai auzit (ex.: Arrowsmith), recunosc ca de trupa lui Luca Celletti nu auzisem pana sa se anunte concertul din Hard Rock Cafe.

Dupa ce i-am vazut pe Aerosmith in concert in 2007, am fost curios sa vad cat de mult poate aduce o trupa tribute cu originalul. Si curiozitatea mi-a fost satisfacuta pe deplin.

Concertul a inceput cu "Walk This Way". Solistul, Luca Celletti, seamana izbitor cu Steven Tyler anilor '70, atat la fizionomie cat si prin gesturi si miscari. Inca de la inceput, publicul a fost electrizat. Hard Rock Cafe era plina ochi si numai cardul All Access m-a ajutat sa prind un loc in fata scenei. Piesele au curs una dupa alta, Eurosmith interpretand melodii din toata istoria Aerosmith. Au urmat "Toys in the Attic", "Love in an Elevator", "Lord of the Thighs". Piesele alese de Eurosmith pentru setlist au fost interpretate cu pasiune si asta a rezonat cu publicul care a strans randurile in fata scenei. S-au facut fotografii, filmulete si s-a dansat pe toata durata concertului.

Au urmat "Mama Kin", "Same Old Song and Dance", What It Takes", "Monkey On My Back", "Rag Doll" si "Crazy". Concertul a fost intrerupt de aparitia unui tort urias si s-a cantat 'La multi ani' celor de la Hard Rock Cafe, care au implinit 2 ani in Romania. A urmat binecunoscutul dans al angajatilor pe melodia "YMCA". O supriza placuta a fost si un moment Michael Jackson, cu o coregrafie deosebita pe un mix Thriller/Bad. Hard Rock Cafe este intotdeauna o supriza placuta in astfel de momente.

Cand Eurosmith a revenit pe scena, publicul era deja pregatit pentru ce avea sa urmeze. Cativa fani Aerosmith s-au postat in fata scenei si au dominat sonor atmosfera, aflati parca in fata lui Steven Tyler & co. "Eat The Rich" nu s-a incheiat cu celebrul 'burp', dar poate ca sunt mai carcotas de felul meu. Au urmat "Falling in Love (Is Hard on the Knees"), "Cryin'", "Pink" si "Living On the Edge", de departea cea mai buna interpretare a serii, urmata de "Dude (Looks Liek a Lady)". Ultimele piese ne-au purtat inapoi spre perioada de inceput a Aerosmith, cu "Back In the Saddle", "Sweet Emotion" si "Dream On", piesa care a incheiat show-ul. La cererea publicului trupa a revenit pe scena pentru un 'encore' de trei piese: "Walk This Way", "I Don't Want To Miss a Thing" si "Train Kept A Rollin'".

La final, Luca Celletti a impartit autografe si DVD-uri cu promo-ul trupei. Vizibil emotionati, membrii Eurosmith au fost incantati de primirea din Romania si atmosfera din Hard Rock Cafe. Iar publicul iubitor de rock, de Aerosmith si de muzica in general a ramas emotionat de o prestatie extraordinara a unei trupe care face cinste numelui Aerosmith.

PS: nu mi-as fi putut aminti toate piesele cantate, noroc ca am reusit sa obtin setlist-ul de la unul din membrii trupei. Si inca o amintire, scrisa de Luca pe biletul concertului: "Thanx for sharing your spirit!"

Alte Aerosmith Tribute bands: Arrowsmith, Aeromyth, Toxic Twins, Heroesmith, Big Ones, Draw The Line, Mama Kin, precum si trupe de fete: Dream On sau Female Aerosmith Tribute.

Blah, blah, blah