Europa se pregateste sa introduca vize pentru cetatenii americani

Mare veste mare1 Europarlamentarii au votat ieri o rezolutie pentru a determina Comisia Europeana sa aplice mecanismul de reciprocitate si sa le impuna vize cetatenilor americani, in replica la faptul ca cetatenii UE din cinci tari (Bulgaria, Croatia, Cipru, Polonia si Romania) au nevoie de vize pentru a calatori in SUA. Din pacate, rezolutia nu are caracter obligatoriu, dar atrage atentia Comisiei Europene ca este obligata legal sa aplice principiul reciprocitatii si ii acorda un termen de doua luni sa il puna in practica.

Alte tari care urmau sa sufere o soarta similara sunt Australia, Brunei, Japan and Canada, dar acestea au ridicat sau sunt in proces de a ridica obligativitatea vizelor pentru cetatenii UE.

Se pare ca 2017 va fi un an interesant din punct de vedere al vizelor. Ar fi misto sa putem calatori in SUA fara viza, poate in felul asta ajungem la concertele trupelor care nu canta in afara granitelor tarii lor B-)

4 comentarii

 1. 22 Mar 2017 la 20:51

  Pentru Australia nu mai ai nevoie de viza acum ca roman. Aveai intr-adevar nevoie acum cativa ani (dar viza electronica, fara frecat pana la vreo ambasada). Pentru Japonia nu mai nevoie chiar de mai multa vreme. De Brunei habar n-am, iar in cazul Canada stiu ca e nevoie de viza, dar... n-am avut motive sa-mi pese.

  Cat despre SUA... ahahahaha! Nu, mersi. Am incercat o data, mi-a ajuns.

  Dar poate ridica India obligativitatea vizelor. Da, stiu, au malarie.

 2. 25 Mar 2017 la 02:12

  Aoleo, nu-mi zice de India ca e horror acolo, din punctul meu de vedere... chiar de curand vorbeam de India si despre mizeria de acolo.

  Nu stiam ca intram cu buletinul in Japonia, e de tinut minte, acolo vor fi mereu concerte misto :D

 3. 25 Mar 2017 la 03:38

  Da, cica e chiar mai nasol decat in Romania. Ceea ce e ceva. :))

  Iti permiti Tokyo? :))

 4. 30 Mar 2017 la 02:12

  Avand in vedere ca "Guitar Off My Back" nu-mi permit, Tokyo poate e mai ieftin ;))

Blah, blah, blah