Educatia, mama ei

Mi-am dat seama ca ma plang degeaba in stanga si-n dreapta cand vine vorba de felul in care a ajuns tara asta. Caut vinovati pentru halul in care suntem condusi, pentru felul in care au ajuns copiii si pentru modul in care gandesc femeile. Exista o singura cauza pentru toate problemele enumerate mai sus: educatia.

Nu am cum sa-i conving pe toti din jur sa voteze un anume partid sau personaj, mai ales ca toti candidatii sunt o apa si-un pamant. Si pentru ca speranta noastra sta in educatia lor, suntem mancati din start. Asa ca la nivel macro, de tara, de sistem, nu avem ce face. Votul fiecarui roman depinde de educatia lui, pe atatea si-atatea planuri. Asteptam, ce-o fi o fi.

Insa exista un micro-univers unde nu trebuie sa dam gres: familia. Avem responsabilitatea sa alegem un partener de viata educat. Inteligenta nu e nimic fara educatie, iar asta se va reflecta in toate aspectele vietii de la pasul din biserica si pana la sfarsitul vietii. Copiii nu se educa cu televizorul, cu GSP sau Cancan. Orice copil trebuie sa stie de Habarnam, de trenulete electrice si de 'frunza', sa asculte o muzica buna alaturi de parintii lui si sa vada impreuna cu ei "Calatoriile lui Gulliver", duminica, la televizor.

Desi imi doresc un baiat, sunt sigur ca, daca as avea o fata, s-ar intelege foarte bine cu Juliet sau cu Alexandra:

13ani

4 comentarii

 1. 15 Jul 2012 la 21:32

  kempes asta.. e vreun unchi de-al tau, la anaghie? am tot trecut cu vederea, dar cand il asociezi cu educatia, te voi ruga respectuos sa ma ierti..

 2. 15 Jul 2012 la 22:58

  n-am ou si nici otet, asa ca hai sa facem altfel: te invit in vama veche duminica, 5 august. fac si cinste cu ce bei tu, ce zici?

 3. 16 Jul 2012 la 21:21

  hmm, mi-e imposibil sa ajung, dar apreciez. pe de alta parte, trebuie sa fie ceva de capul lui, daca te face pe tine sa te duci in vama.

 4. 16 Jul 2012 la 21:45

  Pacat, dar poate ajungi la Arenele Romane pe 21 septembrie. Oricum, mai vorbim pana atunci ;)

Blah, blah, blah