Editorii video sunt foarte superficiali si ei

Tot am scris pe blog despre graficienii care isi fac meseria in bataie de joc in multe ocazii. Din pacate, am inceput sa remarc indiferenta si lehamitea fata de propria slujba si in cazul editorilor video. M-am uitat astazi la un documentar - "Nostalgia dictaturii" (2019). La final, un cadru mi-a atras atentia:

Mai precis, e vorba de logo-ul Borsec:

Daca oamenii de la Borsec nu au stiut sa trimita o varianta mai buna calitativ a logo-ului, era de datoria celor care au montat documentarul sa faca toate demersurile pentru a obtine logo-ul la o calitate decenta. Avand in vedere ca Borsec Rom Aqua a sprijinit crearea documentarul, si realizatorii documentarului ar fi trebuit sa-si dea interesul pentru ca logo-ul companiei sa se vada bine pe generic.

Mi s-a intamplat de multe ori sa primesc "logo-ul vectorial" in format jpeg introdus intr-un fisier Word. Nu am avut nici o problema in a explica despre ce am nevoie si a mai astepta putin sa primesc varianta corecta. Mai ales ca in cazul de fata e clar ca exista o varianta vectoriala care se foloseste pe toate etichetele.

Mai sunt si situatii cand nu poti astepta si atunci trebuie sa improvizezi, adica sa cauti pe net o varianta cat mai buna a logo-ului si sa o editezi ca sa arate mai bine decat versiunea inutilizabila primita de la o secretara:

Hai sa nu ne mai batem joc, fiecare la locul lui de munca, si vom avea toti de castigat!

Blah, blah, blah