Dupa 15 ani, m-am jucat din nou pe PC

Cred ca au trecut 15 ani de cand nu m-am mai jucat in fata unui ecran, dar nu mai stiu exact. N-am fost niciodata vreun mare gamer, dar mi-a placut sa bag cate-un FIFA sau Quake in retea prin '99, 2000, 2001. Apogeul l-am atins cu FIFA 99, la un concurs castigat impotriva unor jucatori foarte buni din Bucuresti.

Pe vremea aia, faceai rost de jocuri destul de greu si toate erau piratate. In functie de calitatea codului original si de talentul celor care faceau crack-urile, puteai intampina zeci de probleme la instalarea sau in timpul unui joc. Trebuia sa faci tot felul de manevre cu executabile sparte, cu patch-uri, cu editare de registri sau instalare de drivere fantoma. Si era interesant in aceeasi masura in care era foarte stresant sa descifrezi ce se intampla si sa faci jocul sa mearga.

Jocul pe care l-am jucat azi se numeste "Twelve Minutes" si e o mare aventura. Stiu ca astfel de jocuri pot deveni repetitive, dar dupa o pauza atat de lunga am considerat ca mi-am recapatat rabdarea si am chef de o noua aventura point-and-click.

Desi are un pret mic, l-am piratat de curiozitate. Am vrut sa vad cum a evoluat "industria crackerilor" de la "Little Big Adventure 2: Twinsen's Odyssey" incoace. Cand am pornit instalarea, am fost intampinat de imaginea asta:

Ca sa vezi, crackerii au facut un installer ca la carte! Am ramas mirat si placut surprins. Sus e logo-ul, care arata bine, apoi optiunile de instalare, iar jos e log-ul. Mai misto decat orice installer pe care l-am vazut vreodata, poate pentru ca nu e axat pe vizual, ci pe tehnic. Installer-ul nu trebuie sa fie 'eye candy', dar asta e numai parerea mea.

Sper ca jocul sa fie misto, desi am remarcat deja cateva erori grafice. In orice caz, o sa incerc sa rezist sa-l joc fara sa citesc 'spoilere' pe net.

Si inca ceva: grafica de prezentare a produsului e foarte misto.

Blah, blah, blah