downloading is e-legal

Dupa ce politia a inchis serverele eDonkey cu numele de Razorback, mi-am indreptat atentia predominant spre trackerele cu torrente. Cu toate ca trackereleĀ sunt cu miile si au 99% din informatia pe care o poti dori, de multe ori acel 1% e foarte important. Spre exemplu, serialul britanic Not Going Out, pe care-l urmaresc cu regularitate, nu poate fi gasit pe trackerele pe care activez, desi l-am cautat cu indarjire prin multe parti.

Deunazi, au fost inchise si serverele DonkeyServer. Dintre acestea, No 2 era preferatul meu, avand cei mai multi utilizatori. Cu ajutorul lui am gasit destul de multe fisiere considerate foarte rare. DonkeyServers au fost ultimele din cele 16 servere eDonkey inchise anul acesta. Deoarece partea peerless a retelei eDonkey nu functioneaza inca la capacitate maxima, inchiderea acestor servere produce o incetinire a downloadurilor de fisiere vechi/rare.

De ce sa inchizi o retea de transfer a fisierelor vechi si mai putin cautate, cand ultimele filme si softuri apar pe open-trackerul The Pirate Bay? Pentru ca pe-ala s-au chinuit sa-l inchida si nu au putut, siĀ atunci se multumesc sa inchida ce pot. Pentru ei, e totusi o realizare.

Sa vedem ce-o urma... din pacate, tehnologia pe care functioneaza eMule e depasita si cel mai probabil va disparea usor-usor si, odata cu ea, fisierele acelea pretioase pe care le au doar cateva zeci de oameni in toata lumea...

Blah, blah, blah