Doua intrebari legate de upgrade-ul la Windows 10

Am o licenta retail de Windows 7 Professional. Pentru a face upgrade gratuit la Windows 10 am la dispozitie urmatoarele 11 luni. Dupa ce fac upgrade, Microsoft noteaza ce PC am (combinatia placa de baza+procesor+retea si ce-o mai fi) si imi activeaza automat Windows 10 de fiecare data cand il instalez pe curat.

Si acum dilemele mele:

1. Daca peste 2 ani decid sa-mi cumpar un alt computer, pot sa transfer licenta de Windows 10 Professional? Din moment ce licenta de la care am facut upgrade este una retail, nu vad de ce n-as putea transfera licenta de Windows 10 Pro, decat in cazul in care licenta mi se schimba in OEM.

2. Daca la prima intrebare raspunsul pare a fi afirmativ (din diverse forumuri si discutii), intrebarea a doua e: cum se face transferul licentei de Windows 10 Professional pe un alt computer, avand in vedere ca in momentul upgrade-ului nu se primeste un serial nou, ci activarea se face pe baza hardware-ului?

Jdemii de site-uri si forumuri dezbat subiectul asta, multe lume are fix aceste intrebari, si totusi nu exista nici un fel de informatie clara, oficiala. Am sunat si la Microsoft Romania, dar n-au stiut sa-mi dea un raspuns.

Are cineva idee?

Blah, blah, blah