Donald Trump, raul cel mai mic

La precendetele alegeri din SUA l-am sustinut pe Mitt Romney. De-a lungul timpului, convingerile mele politice s-au suprapus peste cele ale republicanilor, nu ale democratilor. Si asta a fost inainte sa stiu ca Steven Tyler si Joe Perry de la Aerosmith sunt inregistrati ca republicani - practic, membri de partid.

Eu sunt conservator de felul meu. Sunt total impotriva casatoriilor gay. Avortul nu mi se pare o solutie, dar hotararea ramane la latitudinea fiecarei femei. Despre arme, taxe si sistemul de sanatate mi-e mai greu sa vorbesc, pentru ca nu traiesc in SUA.

In ultimele luni se contureaza faptul ca, dupa momaia Mitt, candidatul republican va fi demagogul Trump. Avand in vedere ceilalti candidati ai republicanilor, el e cea mai buna solutie. La fel ca si Hillary Clinton, in partea cealalata. Iar cand tragem linia, dintre cei doi finalisti, Trump e raul cel mai mic.

Se putea si mai bine. Mitt Romney, daca era mai infipt, mai increzator in fortele proprii, l-ar fi batut pe Obama la ultimele alegeri, mai ales ca era pe val dupa prima dezbatere televizata. Numai ca Obama a revenit din corzi si au urmat inca patru ani "democrati". Asa ca sunt curios acum, cu un candidat "tare-n gura" si cu o femeie destul de buna incasatoare, care va fi rezultatul. Pana una-alta, nu sunt singurul care-l sustine pe Trump B-)

aerosmith-trump

5 comentarii

 1. 21 Mar 2016 la 10:36

  stiu, stiu, doar ca una e una si alta e alta.

  faza cu cantecul a fost pentru a pastra muzica separata de politica. dar sa nu crezi ca niste republicani vor pune stampila pe Hillary!

 2. 22 Mar 2016 la 09:36

  aveam senzația că l-am și auzit zicând ceva anti-trump, nu știu dacă la colbert sau altundeva, dar era un late show. Trump se trage în poze cu toată lumea, tot timpul, nu înseamnă nimic.

  Eu știu sigur că or să fie câțiva republicani care, dacă Trump va fi cel care va câștiga nominalizarea din partea GOP, vor vota cu Hillary. Pentru că încă mai sunt câțiva oameni care înțeleg politica și riscul pe care îl reprezintă Trump. Nu știu cum poți să-l vezi pe Trump ca răul cel mai mic.

  Cruz e un fanatic religios, Trump e un incompetent cu apucături dictatoriale.

  Kasich e politician adevărat, potrivit pe agenda republicană, nu înțeleg de ce nu-l vezi pentru ce e: e anti-avorturi, e anti-căsătorii gay - și a și făcut lucruri în Ohio în sensul ăsta. Și rămâne, în ciuda a ceea ce se întâmplă acum, candidatul probabil al republicanilor.

  Hillary nu-i Obama, dar o să fie ok, mai ales că a forțat-o Bernie să o ia mai mult spre stânga.

 3. 24 Mar 2016 la 03:49

  Esti mai la curent decat mine, e drept. Eu urmaresc aici cursa:

  http://www.politico.com/2016-election/results/delegate-count-tracker

  Nu stiu cum de-l vezi asa bine pe acest Kasich. Conform cifrelor, e pa. Si, in plus, n-am prea citit mare lucru de el in presa de-a lungul timpului.

  Sa inteleg ca, intr-o cursa cu Trump si Hillary, tu crezi ca o sa castige EA?

 4. 24 Mar 2016 la 10:44

  Cifrele-s mai complicate de atât. Problema, din punct de vedere statistic, este că Trump e impredictibil așa cum nu prea au mai fost candidați.

  Legat de alegerile republicane: Trump trebuie să câștige un număr de delegați pentru a avea asigurată nominalizarea doar în baza votului cetățenilor. Dacă nu ajunge la numărul respectiv, se merge în turul doi, unde toți delații sunt liberi să voteze cum îi taie capul, fără niciun fel de legătură cu votul la care îi obligă opțiunea populară.

  Așa că s-ar putea să piardă chiar din delegații lui. Kasich e preferatul partidului, pentru că e singurul care-i politician dintre cei trei: Trump e reality show star, iar Ted Cruz e fanatic religios. Dacă Trump nu i-a votul popular, partidul o să-l elimine, chiar dacă are cele mai multe voturi.

  Legat de alegerile generale: dacă Trump totuși câștigă nominalizarea GOP, atunci la nivel național lumea va vota cu Hillary așa cum au votat românii cu Iliescu în 2000 - nu-i ideal, mulți o să se urască pentru asta, dar decât să ai un reality show star fără niciun fel de experiență politică, cu o agendă economică practic inexistentă și cu o agendă socială rasistă, mai bine cineva care-ți provoacă greață, dar măcar e competent și are habar în ce se bagă.

  Așa că da, într-o cursă directă, probabil că Hillary l-ar zdrobi pe Trump. În același timp, nu se știe cât de mare e appeal-ul lui Trump. S-ar putea să aibă mai mulți simpatizanți decât sunt oameni suficient de implicați politic ca să voteze împotriva lui. Așa că există o mică teamă că s-ar putea ca Trump să câștige. Dar e mai mică decât mânuțele lui fine :p

Blah, blah, blah