Dispar ghenele peste 10 ani!

Ghenele din interiorul blocurilor vor fi desfiintate pana in anul 2025, dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat in sedinta de marti un proiect de hotarare privind strategia de salubrizare a Capitalei.

Cand am citit stirea de mai sus am ramas siderat: in prima faza nu am inteles ce se va intampla cu gunoiul, iar apoi m-am gandit cum va fi sa schimbe, chiar si in 10 ani, obiceiurile oamenilor.

Dupa ce am mai citit putin, am inteles ca se vor inchide numai ghenele de pe etaje, iar toti locatarii vor merge cu gunoiul in zona de la parter, cu acces din exteriorul blocului. Adica acolo unde se strange tot gunoiul care cade pe tobogan.

La cum arata aceste camere de ghena, nu cred ca cineva se va incumeta sa arunce gunoiul acolo fara o vaccinare in prealabil, precum inaintea unei excursii in Kenya. Si sa vezi atunci certuri in familie pentru cine duce gunoiul, obligatie care va deveni o pedeapsa de temut pentru orice adolescent.

Daca salubrizarea oraselor inseamna ca sute de locatari din fiecare bloc sa plimbe gunoiul cu liftul, din apartament, pe palier pana la lift, apoi la parter pana afara si acolo sa descuie, sa arunce gunoiul si sa incuie la loc usa ghenei, atunci eu ma supun Consiliului General al Municipiului Bucuresti si le doresc sa continuie sa ia decizii la fel bune!

Blah, blah, blah