Am descoperit o piesa bestiala de la Vunk, "Ne facem auziti"

Nu ascult pop sau pop-rock romanesc, nu ascult radio si nu ma uit la televizor. Nu stau pe Facebook sau Twitter, nu citesc ziarele online de muzica sau divertisment. Si de-aia n-am auzit piesa asta pana acum cateva zile.

Lucrand la un proiect nou, am decis sa arunc un ochi peste discografia Vunk. Stiam cateva piese mai vechi, dar niciuna nu mi-a intrat la inima destul incat s-o descarc pentru a o asculta de mai multe ori. Pana acum, cand am auzit pentru prima data piesa "Ne facem auziti"!

Lansata in 2014 la Romanian Music Awards, piesa are un videoclip interesant si reprezinta colaborarea trupei Vunk cu mai multi artisti romani: Roman (Zdob si Zdub), Aylin, Alina Eremia, Nicole Cherry, Gabriel Cotabita, Loredana, Mihai Georgescu (Bere Gratis) si Sisu.

Versurile sunt la fel de actuale si acum, din pacate(!), la fel ca acum 4 ani. Mesajul e un imbold la iesirea din letargia care a cuprins acest neam in fata unei mase amorfe de politicieni corupti. Strofele lui Sisu sunt chintesenta piesei:

Bun, si acum ca ne-am intrebat ce ramane de facut
Ca jumate din tara e vanduta, se bat pe resurse de la Dunare la Prut
Mi-e si frica sa ascult, daca as vorbi cu stramosii mi-e si rusine sa le spun cine sunt
Cei ce ne vand, cei ne mint, cei ce nu ne simt

Lasa-ma sa-mi spun rugaciunea in gand
Si daca o facem toti, poate, intr-un final, o sa aflam clar ce e de facut
Imbraca-ma in dragostea ta impenetrabila
Ca sa le pot oferi un soldat adevarat in lupta asta memorabila

Piesa a aparut pe albumul "Hituri si mituri", un best of lansat in 2015. Albumul se gaseste foarte greu spre deloc, iar pe net circula numai in format mp3, asa ca va las aici varianta FLAC. Auditie placuta!

Download Vunk feat. Ai nostri - Ne facem auziti (FLAC) [24.3 MB]

Blah, blah, blah