Demolarea actualului stadion Dinamo se amana pentru vara lui 2022

GSP a trimis o solicitare catre Ionut Adrian Popa, presedintele CS Dinamo, pentru a afla ce se mai intampla cu stadionul Dinamo. Probabil cei de la GSP se plictiseau si s-au gandit ca ar fi amuzant sa mai afle noile amanari. Iata ce li s-a raspuns:

1. In acest moment, CS Dinamo a parcurs toate etapele din prima faza, iar investitia a fost inclusa in lista-sinteza a obiectivelor care urmeaza sa fie finantate de CNI.

2. CS Dinamo a mai anuntat ca au mai fost bifate doua etape:

  • s-au contractat servicii de expertizare tehnico-economica in vederea stabilirii valorii obiectivului ce urmeaza a fi demolat
  • s-au intocmit si aprobat Nota conceptuala si Tema de proiectare, acestea fiind transmise catre CNI

3. Urmatoarea faza o reprezinta aprobarea prin HG a indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii, act normativ ce urmeaza a fi initiat de CNI. Ireal, urmeaza o faza care va fi declansata dupa aprobarea unui act care urmeaza a fi initiat!

4. Ulterior aprobarii indicatorilor tehnico-economici, CS Dinamo va demara operatiunile necesare pentru eliberarea terenului liber de sarcini si predarea acestuia catre CNI pentru constructia imobilului. Abia atunci finantarea noului stadion Dinamo va fi asigurata, asa cum prevede cadrul legal de derulare a subprogramului Complexuri sportive.

5. Se pare, totusi, ca pentru construirea noului stadion Dinamo au fost solicitate si emise urmatoarele Certificate de urbanism:

  • nr. 1303/122 "S" din 19.08.2020 - construire baza sportiva multifunctionala
  • nr. 108/11 "S" din 04.02.2021 - construire stadion nou pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, amenajari exterioare, imprejmuire si organizare de santier
  • nr. 576/42 "S" din 01.07.2021 - construire arena sportiva multifunctionala pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, alte lucrari conexe, organizare de santier (realizare documentatie tehnica pentru Studiu de fezabilitate si pentru obtinere autorizatie de construire)

Victorie!

Cauzele amanarilor infinite sunt nenumarate. Proiectul "Stadion nou pentru CS Dinamo Bucuresti" a fost lansat in anul 2017, cu intentia de a fi construit in zona actualului stadion central. Ulterior, din cauza problemelor juridice invocate de CNI in calitate de investitor, proiectul a fost relocat, fiind identificata ca posibila suprafata a realizarii acestuia zona velodromului din Complexul Sportiv Dinamo. Dupa parcurgerea unor etape din calendarul premergator constructiei propriu-zise, proiectul s-a blocat din motive obiective. Unul dintre aceste motive a fost atacarea in instanta, de persoane care locuiesc in vecinatatea Complexului Sportiv Dinamo, a Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti prin care a fost aprobat PUZ-ul.

In 2021 s-a revenit la intentia de construire pe amplasamentul actualului stadion central, decizie facilitata si de solutionarea problemelor juridice care au grevat initial realizarea investitiei pe locul acestuia. Drept urmare, CS Dinamo a fost nevoita sa reia intregul proces de avizare a documentelor premergatoare finalizarii proiectului.

Conform CNI, lucrarile la stadionul Dinamo vor dura intre 18 si 24 de luni, iar costul investitiei se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro. Arena ar urma sa aiba in jur de 33.000 de locuri.

Noi sa fim sanatosi!

Blah, blah, blah