De unde atata dezinteres fata de 7.1?

Creative a scos, acum multi ani, GigaWorks G750. Erau boxe 7.1 digitale si aveau o mare hiba: decodorul digital se incalzea pana la ardere, uneori in primele cateva zile de utilizare. Asa cum ii stim pe Creative, ei le vand si in ziua de azi in aceeasi cutie de plastic, la un pret care n-a mai scazul de ani buni (aproximativ 350 de euro la noi, pret final).

De cateva zile, Creative a scos pe piata doua sisteme audio. Cand am auzit vestea, ma gandeam ca unul e 5.1 si celalalt, desigur, 7.1 Sa vezi si sa nu crezi! Cel de-al doilea sistem e 2.1!

Intr-o perioada in care lumea vuieste de Blu-ray-uri si rezolutii native care sa suporte 1080p, ce naiba se intampla cu sunetul pe PC? In afara de niste jeguri scoase de Neutac (care nu mai sunt pe piata) si Gembird (la 2 milioane jumate :) ), altceva chiar nu e. Logitech, un lider in domeniu, s-a oprit la 5.1, cu care au reusit sa ajunga in top. Dar pentru celelalte 2 canale nu s-au mai obosit.

Ma gandesc ca toti agaricii astia stiu ei ceva. Probabil jdemii de studii de piata au aratat ca lumea n-ar cumpara 7.1. Sa zicem ca e asa, dar odata ce Blu-ray-urile (readers, writers) se vor ieftini si mai mult (adica peste vreun an), oare se vor misca si producatorii de sisteme audio pentru PC? Sau ne vor lasa sa vizionam filme downsampled la 5.1? :-s

Noi sa fim sanatosi!

Blah, blah, blah