De ce ti-e frica nu scapi

Sunt in Viena si stau pe net pe laptop-ul Silviei. Am net si merge okay, dar pentru meciul de azi am nevoie de o conexiune stabila ca sa pot urmari partida. Cand ma uit de unde vin bitii, am o surpriza neplacuta: UPC Austria (de dapt Chello, dar au fost preluati, observ, de UPC). Culmea, aici merge binisor.

Nu stiu de unde are RDS capacitatea de a oferi fiecarui abonat FiberLink 2 un modem wireless gratuit, dar uite ca o face. Eu am 3 conexiuni FL2 acasa si am luat 3 modemuri de 7.2 Mbps. Desigur, vitezaefectiva este mult mai mica (~200 KB/s), dar iti faci treaba cu el. Pentru partide de fotbal sau alt fel de live streaming, e recomandat un abonament Orange business (vreo 20 eur/luna+TVA) sau ceva similar.

Mult timp mi-am dorit sa dispara UPC si Romtelecom (Clicknet) de pe piata, ca ofera servicii atat de proaste incat, m-am gandit, nu mai e mult pana concurenta ii va elimina. Pe de alta parte, fara astia doi ghimpi, poate ca RDS s-ar relaxa intr-un monopol care i-ar conferi linistea de a nu mai investi in noi oferte si am reveni la situatia de la sfarsitul anilor '90, cand erau tone de provideri Internet, toti folosind infrastructura Romtelecom.

Un lucru e cert: ne-am castigat drepturile si inapoi nu vom merge. Daca acum ai oferta (RDS) de 100 Mbps in Internet, metropolitan si extern, la valori reale de 7 MB/s, respectiv ~700 KB/s, ma astept ca vitezele sa urce, doar am placa de retea gigabit. Si singura conditie sa ne putem bucura de ele, ca pretul de 9 euro/luna e accesibil oricui, e sa fim sanatosi. Asa ca imi urez si va urez: noi sa fim sanatosi!

2 comentarii

  1. 27 Apr 2010 la 15:00

    deci... esti in viena si scrii despre... provideri?!

  2. 27 Apr 2010 la 21:40

    eram in viena.

    acum sunt in bucuresti.

    despre muzee, palate, oameni si snitele scrie toata lumea, eu scriu despre lucrurile de care nu auzi si care, intamplator, ma pasioneaza B-)

Blah, blah, blah