De ce nu ma mai uit la tenis

Nu sunt un mare fan al tenisului, nu-mi place sa-l joc si foarte rar imi place sa vad cate o partida. De cand cu ascensiunea Simonei Halep acum cativa ani, am inceput sa urmaresc mai multe partide, de multe ori chiar meciuri in care nu juca Simona.

Din pacate, in ultimele zile au fost niste programari absolut aiurea care mi-au dat programul peste cap si m-au enervat cumplit. Spre exemplu, se programeaza meciuri la 5 dimineata - ora Romaniei. Nici o problema, pui ceasul sa sune, iti dai ziua peste cap, dar o vezi pe campioana noastra jucand. Dupa care afli ca meciul a fost decalat pana la ora 7, din motiv de ploaie. Pentru ca la tenis nu s-a auzit de acoperis la arene. Si dupa ce stai degeaba doua ore dimineata, afli ca meciul a fost amanat pentru ora 18:00, adica fix cand esti inca la serviciu sau pe drum spre casa.

Iar cireasa de pe tort a fost la ultimul meci la care m-am uitat. Initial, era programat sa inceapa la 23:00. Mi-am terminat treaba si asteptam sa vad meciul, dupa care urma sa ma culc. Numai ca meciul de dinaintea celui cu Simona s-a prelungit, asa ca televiziunea si site-urile de sport au anuntat ca meciul va incepe la 23:30. Pentru ca nu prea aveam la ce sa ma uit intre timp, am pierdut vremea jumatate de ora. Apoi s-a anuntat ca Simona joaca de la 23:55. Daca imi ziceau de la inceput, macar ma uitam la un film, ceva. Dar hai, ca nu mai e mult si incepe. Inca putin, ca s-a anuntat ca o sa inceapa la 00:00. Ce mai sunt 5 minute? Dau refresh pe site, noua ora e 00:10. Mai dau o data: 00:15. Imi era frica sa mai apas, ca poate e de la mine, poate eu intarzii meciul cu refresh-urile mele. La 00:30, cand a inceput meciul, deja mi-era somn, eram plin de nervi si nu mai aveam chef de nimic.

Am un prieten care imi tot explica despre cum 'functioneaza' tenisul, despre faptul ca nu exista "fani Simona", ci "fani tenis", si ca toata lumea se uita si la meciul de dinainte, cel din cauza caruia s-a amanat meciul Simonei. Eu nu sunt de acord, dar nici nu ma pricep mai bine ca el. Oricare ar fi explicatia, e mai putin importanta. Ideea e ca suntem in 2018 si trebuie sa ne facem planuri destul de organizate ca sa prindem o raza de timp liber. Iar cand programarile astea complet aiurea iti dau peste cap tot programul, e mai bine sa renunti la balast. Si, din pacate, la putina placere.

Blah, blah, blah