De ce, ma, de ce?

De ce stiu eu mai multe lucruri despre produsele IKEA decat angajatii de acolo? De ce cunosc mai multe detalii despre anumite produse IT, chestiuni de care cei care le vand nici n-au auzit? Cum e posibil sa te duci sa te angajezi intr-un loc cu gandul ca, oricum, in doi-trei ani te vei muta de acolo?

Daca lucrezi intr-o firma si nu te intereseaza decat sa-ti faci treaba de nota 6-7, ca sa nu te dea afara, esti un nesimtit. Esti o persoana in plus pe lume, inutila intre 9 AM si 5 PM. Iti spun asta in ultima zi a anului, poate reusesti sa te schimbi.

Urasc oamenii dezinformati in domeniul in care lucreaza. E OK sa nu stii nu-stiu-ce specificatii tehnice pe dinafara, ca doar vanzatorii nu trebuie sa fie enciclopedii ambulante. Dar e inadmisibil sa fii un habarnist, un ignorant total, un animal. Si am sa ma opresc aici, ca m-am enervat iar.

O chestie e sigura: toata lumea vrea bani. "Muncesc 10 ore pe zi ca un sclav" - nimic mai fals. Sclavii erau mult mai destepti decat tine, maimuta ambulanta. Si mi-e teama ca n-o sa intelegi asta niciodata.

Blah, blah, blah