David Ellefson in Hard Rock Cafe Bucharest (2019)

In seara asta am participat la primul concert/Q&A, un format care m-a atras intotdeauna, dar pe care il intalnesti foarte rar in Romania. David Ellefson, basistul trupei Megadeth, a venit pe scena Hard Rock Cafe si a povestit lucruri nestiute despre viata sa si Megadeth, despre muzica in general si a raspuns intrebarilor fanilor. Momentele de dialog au fost intercalate cu piese din repertoriul Megadeth, la care rulau pozitivele de pe un laptop - minus basul, care era mangaiat live de pana artistului.

L-am intrebat pe David Ellefson care sunt cei mai buni basisti, in opinia lui - un "top 3 al tuturor timpurilor":

Spre sfarsitul reprezentatiei, care a durat aproape o ora si jumatate, au urcat pe scena cei de la Arthur Project (Eugen Arthur - chitara, Nina Neagu - tobe si Liviu Mateescu - voce), alaturi de care Ellefson a cantat "Peace Sells" si "Symphony of Destruction" de la Megadeth.

Seara s-a incheiat cu o sesiune de poze si autografe pentru doritori.

Din pacate, nu toate au fost bune si frumoase. Trebuie sa va povestesc o foarte mare gafa a organizatorului concertului, BestMusic Live Concerts. Desi Ellefson avea rezervare la hotelul RIN Airport Hotel, masina care l-a luat de la Otopeni l-a dus pe artist tocmai in Vitan, la RIN Grand Hotel. Acolo s-a fotografiat cu membrii staff-ului, a aflat de incurcatura si a facut calea intoarsa spre Otopeni, pentru a se caza la RIN Airport, aflat la 3 minute de aeroport. Cred ca soferul celor de la BestMusic Live e un fost taximetrist, obisnuit sa-i duca pe clienti din Otopeni in Otopeni trecand prin Vitan. Apropo, aviz organizatorilor: mai e un RIN Central Hotel pe Strada Traian.

A fost inca o seara misto in Hard Rock Cafe, unul dintre locurile mele preferate din Bucuresti, alaturi de una dintre prietenele mele cu cele mai bune gusturi in muzica, Ana :D

2 comentarii

 1. 23 Mar 2019 la 22:19

  Trebuie sa-i intelegi, trebuiau sa se ridice la nivelul Phoenix Entertainment din 2016. Atunci Megadeth s-au trezit ca ies pe usile alea de la sosiri din Otopeni si oops, nu vad pe nimeni sa-i astepte.

  Lasand gluma la o parte, chestiile de gen ma enerveaza la culme. Da, sunt constienta ca foarte probabil in 35 de ani de cariera s-au incrucisat cu destui imbecili si au patit destule rahaturi. Dar nu era nevoie de prea mult efort ca sa nu mai plusam si noi la capitolul asta. La fel cum n-ar fi fost nevoie de prea mult efort sa tina mustele afara din salata vara trecuta cand au fost Judas Priest aici.

 2. 24 Mar 2019 la 00:48

  Oh, da! Marele Phoenix Entertainment, unde lucra fabuloasa Andra Vasile. Vad pe profilul ei de Facebook ca s-a mutat cu slujba. Citez din profilul public:

  Global Records - in calitate de? - September 2017 to present
  Gramofone - Manager al trupei - April 2017 to present
  East European Comic Con - PR - present
  Phoenix Entertainment - Communication Manager - April 2016 to July 2017
  Roton - PR Executive - August 2014 to April 2016
  Phoenix Entertainment - PR - October 2011 to 2014

  Revenind. Sunt total de acord cu tine, dar problema e fix asta, ca oamenii nu sunt profesionisti, nu pun suflet la locul de munca. Andra Vasile era prin interviuri la Antena 1 povestind unde l-a dus ea pe Depp sa manance nu-stiu-ce branza romaneasca get-beget. Pe langa faptul ca in trupa aia sunt doi muzicieni exceptionali si altii foarte buni, in delegatie mai era si regizorul Tim Burton. Poate ca dra Vasile nu primise memo-ul ca mai sunt si alte persoane in afara de Depp. La fel si Esca, care a plecat cand a aflat ca nu se trezeste Depp din somn, desi ii avea acolo pe Alice si Joe.

  Daca Esca poate sa contra-argumenteze pe baza de rating-uri si alte kkturi TV, Andra Vasile e genul de angajat care acorda atentie vedetelor care ii plac ei, in timp ce Megadeth, Judas Priest sau Alice Cooper sunt nume de la care ea oricum n-a auzit nici o piesa. Si n-are nici o scuza, ca e nascuta in '90 si gusturile ei s-au format in perioada cand au aparut albume bestiale precum "Stadium Arcadium" (RHCP) sau "A Matter of Life and Death" (Iron Maiden). De "Devil's Got A New Disguise" nu mai zic :)) Pacat ca pe Thirty Seconds to Mars i-a adus in Romania Marcel Avram si D&D, ca ar fi stat Andra la o ciorba de potroace cu Jared Leto toata seara.

Blah, blah, blah