David Ellefson in Hard Rock Cafe Bucharest (2019)

In seara asta am participat la primul concert/Q&A, un format care m-a atras intotdeauna, dar pe care il intalnesti foarte rar in Romania. David Ellefson, basistul trupei Megadeth, a venit pe scena Hard Rock Cafe si a povestit lucruri nestiute despre viata sa si Megadeth, despre muzica in general si a raspuns intrebarilor fanilor. Momentele de dialog au fost intercalate cu piese din repertoriul Megadeth, la care rulau pozitivele de pe un laptop - minus basul, care era mangaiat live de pana artistului.

L-am intrebat pe David Ellefson care sunt cei mai buni basisti, in opinia lui - un "top 3 al tuturor timpurilor":

Spre sfarsitul reprezentatiei, care a durat aproape o ora si jumatate, au urcat pe scena cei de la Arthur Project (Eugen Arthur - chitara, Nina Neagu - tobe si Liviu Mateescu - voce), alaturi de care Ellefson a cantat "Peace Sells" si "Symphony of Destruction" de la Megadeth.

Seara s-a incheiat cu o sesiune de poze si autografe pentru doritori.

Din pacate, nu toate au fost bune si frumoase. Trebuie sa va povestesc o foarte mare gafa a organizatorului concertului, BestMusic Live Concerts. Desi Ellefson avea rezervare la hotelul RIN Airport Hotel, masina care l-a luat de la Otopeni l-a dus pe artist tocmai in Vitan, la RIN Grand Hotel. Acolo s-a fotografiat cu membrii staff-ului, a aflat de incurcatura si a facut calea intoarsa spre Otopeni, pentru a se caza la RIN Airport, aflat la 3 minute de aeroport. Cred ca soferul celor de la BestMusic Live e un fost taximetrist, obisnuit sa-i duca pe clienti din Otopeni in Otopeni trecand prin Vitan. Apropo, aviz organizatorilor: mai e un RIN Central Hotel pe Strada Traian.

A fost inca o seara misto in Hard Rock Cafe, unul dintre locurile mele preferate din Bucuresti, alaturi de una dintre prietenele mele cu cele mai bune gusturi in muzica, Ana :D

4 comentarii

 1. 23 Mar 2019 la 22:19

  Trebuie sa-i intelegi, trebuiau sa se ridice la nivelul Phoenix Entertainment din 2016. Atunci Megadeth s-au trezit ca ies pe usile alea de la sosiri din Otopeni si oops, nu vad pe nimeni sa-i astepte.

  Lasand gluma la o parte, chestiile de gen ma enerveaza la culme. Da, sunt constienta ca foarte probabil in 35 de ani de cariera s-au incrucisat cu destui imbecili si au patit destule rahaturi. Dar nu era nevoie de prea mult efort ca sa nu mai plusam si noi la capitolul asta. La fel cum n-ar fi fost nevoie de prea mult efort sa tina mustele afara din salata vara trecuta cand au fost Judas Priest aici.

 2. 24 Mar 2019 la 00:48

  Oh, da! Marele Phoenix Entertainment, unde lucra fabuloasa Andra Vasile. Vad pe profilul ei de Facebook ca s-a mutat cu slujba. Citez din profilul public:

  Global Records - in calitate de? - September 2017 to present
  Gramofone - Manager al trupei - April 2017 to present
  East European Comic Con - PR - present
  Phoenix Entertainment - Communication Manager - April 2016 to July 2017
  Roton - PR Executive - August 2014 to April 2016
  Phoenix Entertainment - PR - October 2011 to 2014

  Revenind. Sunt total de acord cu tine, dar problema e fix asta, ca oamenii nu sunt profesionisti, nu pun suflet la locul de munca. Andra Vasile era prin interviuri la Antena 1 povestind unde l-a dus ea pe Depp sa manance nu-stiu-ce branza romaneasca get-beget. Pe langa faptul ca in trupa aia sunt doi muzicieni exceptionali si altii foarte buni, in delegatie mai era si regizorul Tim Burton. Poate ca dra Vasile nu primise memo-ul ca mai sunt si alte persoane in afara de Depp. La fel si Esca, care a plecat cand a aflat ca nu se trezeste Depp din somn, desi ii avea acolo pe Alice si Joe.

  Daca Esca poate sa contra-argumenteze pe baza de rating-uri si alte kkturi TV, Andra Vasile e genul de angajat care acorda atentie vedetelor care ii plac ei, in timp ce Megadeth, Judas Priest sau Alice Cooper sunt nume de la care ea oricum n-a auzit nici o piesa. Si n-are nici o scuza, ca e nascuta in '90 si gusturile ei s-au format in perioada cand au aparut albume bestiale precum "Stadium Arcadium" (RHCP) sau "A Matter of Life and Death" (Iron Maiden). De "Devil's Got A New Disguise" nu mai zic :)) Pacat ca pe Thirty Seconds to Mars i-a adus in Romania Marcel Avram si D&D, ca ar fi stat Andra la o ciorba de potroace cu Jared Leto toata seara.

 3. 18 Jun 2019 la 17:15

  O chestie care mi-a ramas pe creier a fost comentariul ala cum ca vede chitara unui prieten (Mustaine) pe un stalp.

  Nu stiu daca ai vazut anuntul Megadeth de ieri. Reactiile au fost incredibile. Si cam miroase ca Ellefson a contribuit. Probabil si-a rugat toata agenda sa-i trimita urari si incurajari...

 4. 19 Jun 2019 la 00:08

  :(((( nu stiam de chestia asta, fucking fuck :(

Blah, blah, blah