Da, Delia, esti idioata

Da, mama, sunt beata,
Pentru ca altfel nu il pot uita
Si n-am nevoie de iertarea ta,
Nu spune ca n-ai fost si tu asa candva.

Acesta este refrenul cele mai noi piese a Deliei Matache. Inca nu m-am lamurit daca versurile apartin Deliei Matache, lui Codin Maticiuc (mentionat pe Youtube la rubrica "text secundar") sau baietilor din Carla's Dreams.

Sunt obisnuit cu altfel de versuri de la Carla's Dreams, dar din pacate asocierea cu artisti romani duce la stricarea poeziilor scrise de trupa, precum la piesa POHUI.

In orice caz, situatia e simpla: femeile drojdiere sunt un lucru abject, la fel ca si barbatii cu aceleasi metehne. Va las cu alte versuri misto din piesa, versuri pentru femei "puternice". Si nu, draga mea Delia, mama n-a fost niciodata beata. Idioato.

Nu plang acum,
Mi-a fost destul...
Si o sa uit iubirea lui,
Si o sa beau...

Celor care considera ca jignesc aiurea, le spun atat: astfel de versuri ajung la urechile tuturor copilelor care o au ca model pe Delia si care vor considera ca e okay sa-si bage picioarele in sfaturile parintilor si sa-si inece supararea in bautura. La fel cum d-alde Cruduta si Bianca Dragusanu au transformat generatii intregi in curve.

5 comentarii

 1. 16 Jul 2015 la 18:49

  Sire, jignești aiurea: ne-ai făcut pe toți cei care bem lucruri abjecte. Sigur, nu e cel mai sănătos obicei și de unde ori este sursa unor grave probleme sociale. Dar singurele lucruri pe care este ok să le numești abjecte sunt acele acțiuni care produc rău - i.e. băutul la volan, violența la beție, etc. nu băutul în sine. Poți să bei, poți chiar să te îmbeți și să fii un cetățean ok în continuare.

  În plus, nu Delia „transformă” generația asta într-una de bețivi. Este deja, așa cum e și aia dinaintea ei, așa cum foarte probabil o să fie și cea de după. Sărăcia și lipsa alternativei sunt cauzele principale ale abuzului de alcool, nu muzica. La fel și prostituția, Cruduța și Drăgușanu sunt victime ale aceluiași sistem.

 2. 16 Jul 2015 la 21:42

  Nu este adevarat ce spui: eu nu "v-am facut pe toti cei care beti lucruri abjecte", ci am scris ca "femeile drojdiere sunt un lucru abject". O femeie drojdiera nu este una care pune alcool in gura, ci una care se imbata in mod frecvent.

  In legatura cu Cruduta si Dragusanu, ele nu sunt deloc victime, ci trend-setteritze, ca sa folosim termeni mai destepti decat noi :))

 3. 18 Jul 2015 la 06:37

  sire gresesti profund.... nimeni nu mai este interesat de educația copiilor...uneori nici chiar parintii...vorbele astea deja la asociez cu comunismul...ce se intampla in ziua de azi in toate domeniile nu are nici o legatura ca educația ...poate cu fffff mici excepții.....

 4. 18 Jul 2015 la 17:10

  stii bine ca sunt un nostalgic al vremurilor apuse :D

 5. 23 Jul 2015 la 11:00

  bai de data asta sir a avut dreptate,ptr cine nu a inteles ce a scris pink este grav :)

  cele bune mike

Blah, blah, blah