Cum vezi Campionatul Mondial 2010 in HD pe TVR HD cu antena de camera

Dupa ce RCS a blocat de cateva zile difuzarea gratuita a canalelor HD, m-am interesat la ei cat ar costa daca le vreau in continuare. Oferta sa pare ca este valabila momentan doar in Oradea si Sibiu, in rest nu sunt decat decodoare digitale, dar SD.

Pentru ca mai sunt doar 10 zile pana la lovitura de start a Campionatului Mondial 2010, am inceput sa ma gandesc la solutii alternative de a receptiona TVR HD, postul ce va difuza meciurile in format HD. Mi-am luat de curand un monitor cu tuner si boxe (adica un televizor mai mic), iar tunerul este atat DVB-C cat si DVB-T.

DVB-C inseamna ca poti prinde canalele transmise analog, digital si HD pe cablu, in cazul meu de catre RCS, fara a apela la un set-top box, adica un decodor de la ei. Asta, desigur, in cazul in care nu sunt codate. Momentan au codat doar canalele HD, dar am aflat ca o sa le codeze si cele transmise digital, ca sa platesti porcaria aia de decodor.

DVB-T inseamna ca poti prinde canalele digitale transmise terestru, la liber, prin aer. Pe langa faptul ca trebuie ca televizorul (sau computerul) sa dispuna de un tuner capabil de receptie DVB-T, mai ai nevoie si de o antena pe care s-o pui, ideal, in balcon. Si, ca orice transmisie pe calea aerului, mai e nevoie si de vizibilitate, vreme buna etc.

M-am dus in Auchan si am gasit o antena Well, la numai 38 de lei, care parea cat de cat buna. Pentru ca are un cablu coaxial scurt si eu am vrut s-o pun pe balcon, a trebuit sa mai cumpar un cablu prelungitor de 10 metri, care cu tot cu mufe a fost 12 lei.

Dupa ce am montat antena si setat amplificarea la maximum, fara gain (daca va luati Well o sa intelegeti la ce ma refer), am prins cu succes cateva canale digitale (neinteresante, desigur), precum si TVR HD, PROTV HD si SPORT.RO HD.

Antene sunt multe pe piata, cu preturi de la 25 de lei la peste 150, dar pentru zona Muncii cu vizibilitate spre Titan (opus Unirii), aceasta antena isi face treaba. In plus, la Auchan e mult mai ieftina decat pe site-ul Well.ro.

ant-tv-ind-02w woblf

Pagina produs pe Well.ro

ANTENA DE INTERIOR
Cod comanda: ANT-TV-IND-02W

- Interval de frecventa: 40-860 MHz
- Castig: VHF 32 dB, UHF max. 36 dB
- Amplificare reglabila: VHF 15 dB, UHF 25 dB
- Nivel max. de iesire: 95dBuV
- Interferente: 6 dB
- Impedanta: 75 ohmi

3 comentarii

 1. 17 Jun 2010 la 21:14

  Am achizitionat si eu o antena tot de la Auchann dar nu am reusit sa prin nici un post... stau in Targu-Mures la casa.... oare trebuie pusa undeva intrun mod anume?

 2. 18 Jun 2010 la 00:29

  ce televizor ai? are tuner dvb-t? nu trebuie pusa intr-un mod anume, doar sa nu fie in spatele unor termopane groase...

  da-mi detalii despre cum ai aranjat antena/tv-ul.

 3. 4 Mar 2011 la 13:38

  Eu mi-am cumparat de la Metro o antena de camera similara (tot Well-numai ca este rotunda) la 40 Ron si am pus-o in dreptul geamului termopan, pe pervaz, in interior logic. Am un LG lcd cu DVB-C cat si DVB-T incorporat. Prind 11 canale dintre care 3 hd (tvr1,protv si sport.ro). Locatie: dristor.

Blah, blah, blah