Cum opresti Google Ads cu Adblock Plus

Vorbeam cu un prieten, mare fan al reclamelor de pretutindeni, despre posibilul impact al AdTrap pentru reclamele de pe net. Unul din argumentele lui pentru un eventual insucces al proiectului AdTrap a fost si rezistenta din partea Google la blocarea reclamelor din care le intra lor jdemilioanele de dolari. Gandul a zburat imediat catre Adblock, dar nu eram in fata computerului pentru a vedea cum face fata plugin-ul anti-reclame la Google Ads.

La o prima cautare, am gasit cateva stiri cu titlul "Google paying AdBlock Plus to not block Google's ads". Intr-unul dintre articole se facea referire la pagina de FAQ a Adblock, unde e scris negru pe alb: "we are being paid by some larger properties that serve non-intrusive advertisements that want to participate in the Acceptable Ads initiative".

Dar oare ce inseamna toata aceasta initiativa "Acceptable Ads"? Am intrat in setarile Adblock Plus si am descoperit marea initiativa:

allow adblock

Am debifat si m-am eschivat si de la Google Ads. Aproape hilar, dar destul de ok daca stai sa te gandesti ca lumea nu prea intra sa-si configureze diversele plugin-uri.

AdTrap este la fel de usor de configurat ca un router, prin interfata web, iar firmware-ul este usor updatabil. Pretul de inceput (139 USD) poate parea prohibitiv, dar in timp se va ieftini si cred ca in cativa ani va fi in fiecare casa care s-a saturat de publicitatea online. Pentru ca pe computer avem Adblock Plus, dar pe dispozitivele mobile si, in viitor, pe televizor (la streaming) ce-o sa facem?

Blah, blah, blah