Cum descarci un videoclip de pe un site

Exista multe moduri prin care site-urile incearca sa-si protejeze continutul si cripteaza clipurile, le transmit secvential catre browser, separand sunetul de imagine. Iar browserele stiu sa puna cap la cap informatia pentru a reda corect fiecare clip.

Pentru a descarca un videoclip, aveti trei variante: sa apelati la un site dedicat, sa folositi un software sau un plugin de browser.

Site-uri dedicate pentru descarcarea video

SaveTheVideo
y2mate
savefrom.net
FB Video Downloader
GetVideo.at

Site-urile de acest tip mai dispar din cand in cand, atunci cand le inchide Youtube-ul sau alti 'pagubiti'. In general ele functioneaza fara probleme. Exista si situatii cand trebuie sa descarcati separat video de audio, dupa care sa le mixati intr-un alt software. Dar aceste situatii sunt rare, de obicei site-urile ofera toate optiunile, inclusiv conversia in alte formate video/audio.

Software pentru video download

Eu folosesc cu succes Wondershare AllMyTube, a carui licenta pe viata costa numai 29 de dolari. Un alt software interesant este VideoProc, pe care inca nu l-am testat foarte mult.

Pluginuri de download pentru browser

La mine, browserul principal este Firefox, asa ca cele mai multe pluginuri au fost testate pe FF. De fapt, in atatia ani cred ca le-am testat pe toate care exista, atat pe FF, cat si pe Chrome. Am si cumparat unele, care apoi s-au dovedit a nu fi atat de utile.

Singurul plugin pe care il recomand este Video DownloadHelper pentru Firefox. Are si o versiune de Chrome, precum si una premium. Pentru ca am intampinat unele probleme pe protvplus.ro (clipurile descarcate se vedeau sacadat), recomand modificarea a doua setari in plugin: bifati HLS as M2TS (Download HLS streams as M2TS) si setati Concurrent chunk downloads la 1 (Maximum segments to be downloaded in parallel). Va functiona ireprosabil.

Spor la download!

Blah, blah, blah