Cum a facut un ungur 25.000 de dolari in 3 ani

Din cand in cand intru pe eBay sa mai cumpar cate ceva, in general materiale cu Aerosmith si chestii care au legatura cu trupa. Recent am descoperit un utilizator din Ungaria care vindea diverse bootleg-uri (concerte inregistrate fara acordul trupei). Si vindea nu numai concerte Aerosmith, dar si Guns N' Roses, The Rolling Stones, Bon Jovi, Bruce Springsteen etc. Vorbim aici de trupe ai caror fani au peste 30 de ani si pot sa-si permita sa cumpere CD-uri la sumele la care le vinde el.

ungur1

De unde are el aceste concerte? De pe net, desigur, de pe unul din multele trackere cu materiale bootleg. Probabil a downloadat doar concertele care se aud foarte bine, pentru ca are numai calificative pozitive pe eBay. Si avand in vedere ca 424 in cele 1188 calificative (la aceasta ora) sunt dobandite in ultimul an, rezulta ca are acest "business" de aproximativ 3 ani.

Omul munceste la produsul pe care il vinde. Discurile sunt imprimate profesionist, nu trase pe blank-uri, iar copertile au o grafica interesanta. In plus, zice ca vinde numai "100 de exemplare" din fiecare concert, adica "editie limitata".

ungur2

Un model de business de invidiat, ce sa zic. Specula la drumul mare... omul trage pe carca celor care aduc concertele in online si stau la seed cu lunile. Iar din cauza specimenelor ca el e posibil ca multora sa li se faca lehamite sa mai shareze colectiile personale pe internet.

PS: In momentul de fata nu mai are discuri la vanzare. Nu cred ca s-a terminat stocul la toate dintr-o data, asa ca nu pot decat sa sper ca s-a lasat.

Blah, blah, blah