Cu gandul la Adobe CS5

Desi suita CS4 a fost o mare dezamagire, imi pastrez curiozitatea fata de ce-ar putea sa aduca nou Adobe in toamna asta. Am scris foarte putin despre CS4, mai ales din cauza ca m-a dezamagit cel mai mult dintre toate versiunile de la Adobe 7 incoace.

Punctele negative majore au fost:

- optimizare proasta, aplicatii cu bug-uri
- schimbarea interfetei
- lipsa inovatiei constructive sau evidente

Fiind conservator, am ca sistem de operare Windows XP cu interfata clasica, de 98. Toate programele au mai mult sau mai putin acelasi tip de interfata. Am pastrat chiar si Office 2003, ca sa nu trebuiasca sa ma agit cu probleme de compatibilitate sau alte programe care sa-mi readuca Office 2007 la interfata clasica. Din pacate, insa, socul cu CS4 a venit inca de la instalare. Iata la ce ma refer:

PS CS4 DW CS4

Am cautat optiunea de a schimba interfata cu cea veche, se pare ca nu exista asa ceva. Pe langa asta mai erau si problemele cu bug-urile, raportate prin toate forumurile Adobe. Cum la momentul respectiv eram foarte prins in lucrari, nu am putut sa stau sa ma joc si sa ma deprind cu porcaria asta de UI (user interface, adica).

Si, cu toate astea, sunt curios cum va fi CS5. E greu sa recunosti cand dai chix, la fel ca Microsoft cu Vista. Dar macar interfata clasica o regasim si in Window 7, pe cand aici... 'om trai si-'om vedea.

2 comentarii

 1. 13 Jul 2009 la 18:40

  Si eu sunt conservator insa nu inteleg cum poti sta cu interfata clasica. Daca esti atat de implicat in domeniu probabil ca stai mult cu nasul in monitor. Si eu la fel. Insa munca asta - fara un eye candy macar - e oribila.

  Office 2003?? E o singura setare de facut in 2007 pentru a fi 100% compatibil cu 2003. Pacat.

  Nu sunt de acord cu interfetele pompoase dar mie chiar mi-a placut schimbarea de la CS4. O consider mult imbunatatita fata de CS3. Capitolul inovatie nu il comentez insa probabil ca Adobe odata ajunsa in topul preferintelor si a performantelor se relaxeaza/sau se concentreaza mai mult pe finisarea produsului. Nu condamn nici o directie din cele doua - la urma urmei au muncit nu gluma la seriile CS, mi-e greu sa-mi imaginez cum ar putea fi inovate curand.

 2. 13 Jul 2009 la 21:55

  Nu folosesc Office decat view-only, ca sa deschid diverse documente. Foarte rar scriu eu vreun fisier. Nu inteleg noua interfata, cea pe care o vor aplica in toate programele in Windows 7.

  Inca de la Windows 3.11, interfata a fost mai mult sau mai putin cea "clasica". Griul e linistitor si imi da senzatia de seriozitate, de ordine. Imi plac iconitele mici si am setat totul pe "view - list".

  Ai dreptate cand spui ca e greu sa inovezi programele Adobe, insa nu consider ca e nevoie sa scoti o versiune pe an no-matter-what. Se pot concentra pe alte produse cu care au dat kix, precum Flash 10 (care era plin de bug-uri la inceput) sau softurile de sunet. Numai ca e nevoie de bani, probabil, pentru armata de programatori.

  Astept CS5, dar cu foarte putin entuziasm.

Blah, blah, blah