Conferinta de presa si antrenament oficial Spania la Bucuresti (2019)

Am asteptat cu interes meciul Romania-Spania din motive personale: speram sa ajung la conferinta de presa si la antrenamentul oficial pentru a-l vedea la lucru pe David de Gea, cel mai bun jucator al lui Manchester United in ultimii 10 ani.

Am ajuns destul de devreme, iar in sala erau mai multi jurnalisti din Spania, pe care i-am abordat despre subiectul Pogba: il vrea Madridul sau e doar abureala de presa? Unul dintre jurnalisti, care "se ocupa de Real", mi-a confirmat ca Zidane il vrea foarte tare pe Pogba, dar Man United nu vrea sa-l vanda. Nu stiu cat de mult il vrea Zidane, dar stiu ca United nu i-au gasit loc marelui Pogba in calendarul oficial, semn ca l-ar da, totusi, daca vine o oferta buna pentru club.

Conferinta de presa a fost impartita in doua: intai a venit antrenorul spaniol, Roberto Moreno, iar apoi, separat, a fost si Paco Alcacer. Discutiile nu au fost foarte interesante pentru mine, care eram cu gandul la antrenamentul oficial ce urma dupa incheierea conferintei de presa.

N-a mai trecut mult timp si am vazut echipa Spaniei pe Arena Nationala. Desi am stat mai mult cu ochii pe David de Gea, m-au impresionat toti jucatorii spanioli, in special Sergio Ramos.

Cu putin noroc, am ramas si dupa ce au plecat jurnalistii pentru a vedea tot antrenamentul Spaniei. Au mai ramas cateva persoane cu care am intrat in vorba, in asteptarea plecarii jucatorilor la cabine.

Cand portarul lui United se plimba agale spre iesirea de pe teren, l-am strigat "David, una foto, por favor". A venit lejer la noi si am facut o poza cu el.

In timp ce facea inca o poza cu o tipa de langa mine, i-am spus fraza pe care o repetasem in cap toata seara: "David, por favor, firma el nuevo contrato con Manchester United". Cred ca am pronuntat cat-de-cat corect. David nu a reactionat, dar sper ca se va gandi serios la sfatul meu :))

Urmeaza meciul de maine, dar cel mai probabil titular va fi Kepa si Spania o sa ne bata, asa ca highlight-ul saptamanii ramane momentul din seara asta.

Blah, blah, blah