Conditia de importator

Despec si MGT, singurii importatori Verbatim in Romania, nu au blank-uri Blu-ray in stoc. Poate un printabil sau un RW, mai multe nu. Am sunat la ei luni de zile si nu s-au sinchisit sa faca ceva.

Cererea mica din piata romaneasca nu e o motivatie. In momentul in care esti importator oficial, trebuie sa ai in permanenta cateva bucati din orice obiect pe care-l produce firma cu care ai semnat contractul. Cum e posibil sa nu cumperi blank-uri Blu-ray, macar cateva bucati de prasila, cu lunile?

Am sunat la Verbatim in Germania si mi-au spus ca stoc este. Cu alte cuvinte, nu este bunavointa in Romania. Blank-urile Blu-ray sunt scumpe, undeva la 6-7 euro +TVA pentru clientul final. Deci daca importi 100 de bucati, ingropi salariul unui angajat pe 2 luni si nu e bine.

Daca as lucra la o firma concurenta, as face un demers la Verbatim din care sa trag foloase. Cum n-am nici o treaba, sper doar ca cei de-afara sa-i traga de urechi pe-ai nostri, in baza contractelor semnate. Dar probabil ca Romania nu e o piata atat de importanta si totul va fi uitat in secunda 2.

Sper in continuare ca lucrurile se vor misca. Blu-ray-urile vor deveni mai populare, e doar o chestiune de timp. Din pacate, chestia asta imi pune bete in roate si singura solutie este sa le cumpar de-afara. Numai ca e destul de aberant sa iau blank-uri Blu-ray din Germania, in conditiile in care exista doi importatori in Romania. De-asta ziceam mai demult ca Romania e "the latrine of choice".

--------

PS: in '97, cand a iesit pe piata albumul "Nine Lives" al lui Aerosmith, nu mai eram membru in fan-club (Aero Force One) pentru ca nu mai platisem cotizatia, dar eram in baza de date. Am sunat la fan-club-ul din Anglia si am vorbit la telefon cu presedinta, s-a intamplat ca ea sa raspunda, era un colectiv destul de mic. Am intrebat-o de diverse, printre care si de albumul proaspat aparut. I-am spus ca nu-l pot cumpara pentru ca nu detin un card de credit pentru a plati online. Cand a auzit asta, s-a gandit sa faca un gest frumos. Mi-a copiat pe o caseta noul CD si mi-a trimis caseta prin posta. Caseta o am si acum, blank-uri Blu-ray Verbatim nu.

Blah, blah, blah