Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti clarifica problema stadionului

La Dinamo e lucru amestecat, care miroase urat. Nicolae Badea, fostul actionar, a castigat la tribunal dreptul de a folosi toate terenurile de fotbal din Complexul Sportiv Dinamo, pe care le avea luate in concesiune printr-un contract mai vechi intre Clubul Sportiv Dinamo si firma lui Badea (CS Fotbal Club Dinamo).

In aceste conditii, CNI zice pas. Intr-un comunicat de presa, CS Dinamo explica situatia. Cititi cateva extrase mai jos:

[...]La data de 16.07.2002, intre CS Dinamo Bucuresti si CS FC Dinamo Bucuresti s-a incheiat contractul de asociere sportiva nr. 2640, obiectul acestuia fiind asocierea partilor in vederea sustinerii si promovarii activitatii sportive de performanta a celor doua cluburi si exploatarea eficienta si rentabila a bazei materiale.

[...]Mentionam ca nu a existat nicio suprafata concesionata catre CS FC Dinamo Bucuresti. Stadionul se afla in proprietatea privata a statului, administrarea Ministerului Afacerilor Interne si folosinta CS Dinamo Bucuresti.

[...]In baza contractului de asociere, FC Dinamo Bucuresti are dreptul sa utilizeze in comun cu CS Dinamo Bucuresti baza materiala prevazuta in Anexa 2 a HG 207/2002, care include si stadionul central. La 17.09.2013, CS Dinamo Bucuresti a procedat la denuntarea unilaterala a contractului de asociere ca urmare a neplatii de catre CS FC Dinamo a unor facturi reprezentand cotele de asociere.

CS FC Dinamo a formulat contestatie impotriva creantei CS Dinamo, sens in care a fost dispusa efectuarea unei expertize financiar contabile, nedefinitivata pana in prezent.[...]

Prin regulamentul sau de organizare si functionare, CNI realizeaza proiecte de investitii doar pe terenuri degrevate de sarcini, or contractul de asociere dintre CS Dinamo Bucuresti si entitatea privata CS FC Dinamo reprezinta o piedica in calea investitiei.

CS Dinamo a propus societatii CS FC Dinamo incetarea contractului de asociere de comun acord, demers refuzat de CS FC Dinamo Bucuresti.

Odata si-odata tot o sa se faca ceva. Sau nu?

Blah, blah, blah