Cei 2150 de euro pentru un bilet VIP la concertul Metallica nu se justifica in timpul concertului

Am mai scris despre concertul Metallica de anul viitor de la Bucuresti. Pe langa costul semnificativ (nu e chiar o suma derizorie!), o alta problema o reprezinta contactul cu trupa. Pachetul include multe briz-brizuri, memorabilia si alte exclusivitati, dar fanii aleg sa dea banii astia pentru a-i intalni pe membrii formatiei si pentru a pozitionare mai aproape de trupa in timpul concertului. Din pacate, modul in care a fost gandita scena face ca experienta VIP sa fie destul de frustranta.

Am cautat pe net fotografii cu scena turneului WorldWired, scena cu care cei de la Metallica vor veni si la Bucuresti. M-a interesat zona din fata scenei, in incercarea de a intelege diferentierea dintre cei care dau 9950 lei si cei care dau 1600, 900 sau 400 de lei. Scena o sa arate cam asa:

Observ, cu stupoare, ca nu exista departajare intre cele 3 categorii speciale de bilete. Din imagini e destul de clar ca cei cu pachete scumpe se vor afla in zona din 'interiorul' scenei, in afara careia pare sa fie Gazon A. Avand in vedere ca trei din membrii trupei se vor plimba pe acea 'limba', cei care prind un loc cat-de-cat central la gardul zonei A au cam aceeasi experienta cu cei care au platit de 2, 4 sau 25 de ori mai mult.

Astazi am avut si surpriza sa vad inca un pachet sold out:

O sa incerc sa aflu cate bilete s-au vandut la pachetele speciale, macar la cel cu meet&greet. Mi-ar placea sa existe macar o departajare intre ele in ceea ce priveste ora de acces, asa incat cei care au dat miile de euro sa-si aleaga primii locul unde vor sta. Din pacate, insa, de multe ori organizarea lasa de dorit, iar cei care asteapta la meet&greet nu intra mereu primii.

3 comentarii

 1. 21 Oct 2018 la 15:37

  Scena de genul asta a fost si la Bon Jovi in 2011. N-au avut cu cine sa umple zona din mijloc (Diamond ii zicea) asa ca ne-au bagat pe cei care eram primii la intrare acolo. :))

 2. 22 Oct 2018 la 11:31

  Altfel inca o chestie in legatura cu acces prioritar daca ai platit M&G: de cate ori stii sa se fi intamplat asta? Asa, ca o compilatie legata de ce stiu eu:

  - in 2010 la Aerosmith - daca tin eu minte corect, ti-a tinut cineva loc la gard? deci fara acces prioritar ❌

  - in 2010 la Metallica (Sonisphere) - cei care au avut M&G ori au avut prieteni care le-au tinut locul, ori au profitat de moshpitul de la Slayer, deci din nou fara acces prioritar ❌

  - in 2011 la Hammerfall - trebuia sa vii mai devreme pentru M&G si dupa aia nu te mai dadea nimeni afara, puteai sa ramai inauntru, dar daca veneau altii carora nu le trebuiau poze cu trupa si ocupau loc in fata cat erai tu acolo... ❔

  - in 2016 la Amon Amarth - fara, trebuia sa-ti tina cineva loc, altfel nu prindeai la gard ❌

  - in 2017 la Aerosmith - din nou fara ❌

  - in 2017 la Kreator - fara, tipa cu care am vorbit mi-a zis ca a trebuit sa-si faca loc cu coatele sa ajunga in fata ❌

  - in 2018 la Hollywood Vampires - in functie de concert, cu in UK si la Frankfurt, fara la Berlin ❔

  - in 2018 la Stone Sour - cu acces prioritar SI in functie de cum intrai la M&G (daca erai printre primii care intrai la M&G, erai printre primii care ieseai sa te asezi la coada la intrarea in zona din fata) ✅

  - in 2018 la Saxon - fara acces prioritar, in momentul in care trupa pleca din sala de concert, trebuia sa iesim si noi (ca eu m-am bagat romaneste dupa aia e alta poveste) ❌

 3. 11 Mar 2019 la 00:25

  N-au trecut decat 4 luni jumate, e ok sa raspund acum :))
  In 2010 aveam Early Access la Aerosmith, dar mi-am luat M&G si s-a intins treaba pana dupa deschiderea portilor, asa ca a trebuit sa-mi tina prietenii (care aveau si ei Early Access) loc la gard.

  In 2007 la Munchen aveam tot bilet cu Early Access (si Backstage Tour) si atunci cand ne-a bagat in spate, la filmarea aia cu trupa, tour managera ne-a zis ca s-ar putea sa se prelungeasca pana dupa open-doors. Ceea ce s-a si intamplat si am stat in randul 3-4.

  La Hollywood Vampires in Frankfurt (2018) stii ca n-au dat drumul la acces pana nu s-a terminat M&G-ul, desi trecuse ora de deschidere.

  Concluzia e ca vorbim de o loterie. Daca ai M&G, ideal e sa nu fii singur, iar persoana cu care esti sa aiba Early Access si sa alerge foarte bine :)) Prietena mea din 2017, Raluca, a prins un loc foarte lateral stanga la Aerosmith in Copenhaga, dar am avut norocul ca Steven a aruncat o bratara fix in directia ei. Deci tot raul spre bine :))

Blah, blah, blah