Ce se intampla cu biletele achizitionate la evenimente amanate sau anulate

Multi si-au luat bilete pentru concerte si festivaluri care urmau sa se desfasoare in vara asta. Eu sunt fericitul posesor al unor bilete la evenimente care nu vor mai avea loc anul acestea: un concert in Bucuresti si trei concerte in afara tarii. E o perioada complicata si se fac multe lucruri naspa: companii care vand bilete sau organizeaza concerte si-au schimbat pe tacute politica de retur si nu raspund la mesajele cumparatorilor. La finalul sedintei de guvern de ieri, abuzul a devenit legal:

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat: ""In domeniul cultural, am facut, de asemenea, un mare pas inainte, tinand cont ca industria de spectacole a fost foarte grav zdruncinata de aceasta criza sanitara si am introdus o serie de reglementari menite sa o sustina. Am instituit, in felul acesta, posibilitatea refolosirii biletelor deja achizitionate si transformarea acestora pentru acelasi spectacol amanat pentru o alta data sau, in cazul in care nu mai este posibila amanarea spectacolului, pe baza de vouchere, pentru alte evenimente culturale organizate de catre cei care au vandut aceste bilete. Daca pe parcursul unui an de zile aceste bilete nu au putut fi folosite, atunci se va realiza o returnare a banilor catre cei care le-au achizitionat. [...] Sunt masuri care au fost luate in toate tarile europene si care sprijina tintit domeniul cultural."

Sunt convins ca sunt masuri care s-au luat si in alte tari europene si fix asta ma sperie, faptul ca trebuie sa astept un an de la data initiala a concertului pentru a primi banii inapoi, in cazul in care acel concert se anuleaza. E absurd, abuziv si strigator la cer, dar asta e legea. Asa ca n-avem ce face decat sa asteptam vaccinul minune si sa speram ca ajunge la noi pana in primavara viitoare...

Blah, blah, blah