Cat costa un concert Aerosmith in 1973?

In 1973, trupa Aerosmith era deja destul de cunoscuta in cluburile din Boston, unde aveau minimum un concert pe seara. Pe 5 ianuarie a fost lansarea primului album, astfel ca acum fanii puteau sa-si asculte acasa trupa preferata. Dar cat costa sa-i asculti live pe cei cinci adolescenti talentati?

Pe un bilet din '73 ajuns in zilele noastre gratie unui fan si arhivei internetului, pretul era 3 dolari jumate:

Daca ajustam conform inflatiei, ajungem la un cost in 2020 de 21 de dolari.

Pentru locuitorii statului Massachusetts, salariul minim este acum aproximativ 2200 de dolari. Facand paralela cu Romania, unde avem salariul minim net de aproximativ 1350 de lei, costul biletului pentru un concert Aerosmith devine, rotunjind, 13 lei.

Sa canti o ora jumate, sa cari instrumentele, sa mergi intr-o dubita dubioasa de la un club la altul, sa faci probe (sau nu) si sa-ti dai sufletul pe scene(!), de la 20 si ceva de ani pana la 70 si ceva, toate astea inseamna sa iubesti muzica mai presus de orice. Sa speram ca mai apucam sa-i vedem live macar o data in viata asta!

2 comentarii

  1. 25 Oct 2020 la 21:50

    Cat imi fac de mancare la pranz, trec printr-un CD sau DVD. Azi z-a intamplat sa fie Live Texxas Jam '78. Si da, cateodata imi doresc sa fi avut ocazia sa traiesc astfel de momente. Chiar daca asta ar insemna ca acum sa ma fi dezintegrat deja. Nu e ca si cum ar mai conta anul asta...

  2. 26 Oct 2020 la 00:31

    Foarte multi din fanii Aerosmith de varste peste 50 de ani sunt fanii vechilor albume si nici nu discuta (cel putin pe Facebook, unde ii mai vad prin diverse grupuri) de albumele noi, de concertele noi. O chestie similara cu fanii Vama Veche, care nu vor sa auda de Vama - ca sa fac o paralela destul de inexacta.

    In lipsa concertelor, pe masura ce voi primi refund-uri (Doamne-ajuta!!!), o sa investesc intr-un sistem audio mai performant decat ce am acum si o sa tot ascult CD-uri si-o sa ma uit la DVD-uri, ca am devenit din ce in ce mai pesimist legat de reluarea activitatilor fara distantare sociala...

Blah, blah, blah