Bon Jovi in Romania, 10 iulie 2011

Pe o caldura de nu rezistai cu hainele pe tine in casa, am plecat la Bon Jovi. In Piata Constitutiei, adica la Casa Poporului, era deja forfota. Am ajuns la 15:00 si cozile se formasera deja. Din fericire, ca si in alte cazuri, am reusit sa ajungin primele randuri.

Aveam bilet la Golden Circle, ceea ce insemna, teoretic, zona din fata scenei. Fiind la primul concert Bon Jovi, nu stiam ca in fata zonei Golden exista un anume Diamond Circle, o zona restransa pentru fanii die-hard. Daca la Golden Circle biletele s-au vandut cu 70 de euro in Croatia (300 de lei la noi), la Diamond erau 250 de euro.

Cum stateam cu soarele in cap si speranta ca vor da drumul inauntru cat mai repede (deja se amanase accesul cu o ora), au venit cateva fete care au impartit bratari de acces in zona Diamond. 300 de fani cu bilete la Golden si care venisera devreme au avut noroc de un super upgrade gratuit.

Pe bilet scria ca accesul se face la 15:00, dar deja era anuntat si pe TV ca se intra de la 16. Cu jumatate de ora peste ora 16, portile s-au deschis. Clasicul "Nu alergati!" s-a auzit degeaba, ca de fiecare data. Odata ajuns la gard, in fata scenei, m-am oprit. Sa ne conservam energia si sa ne bronzam linistiti.

Trupele din deschidere au fost penibile. Nici macar n-au incalzit atmosfera. Au avut insa decenta sa respecte programul. Bon Jovi fusese anuntat pentru ora 20. Au inceput la 19:59.

Concertul a fost superb. M-am salutat cu basistul la o apa plata, in pauza dintre melodii. I-am cerut o pana si mi-a aruncat una, care a ajuns la mine cu ajutorul bodyguard-ului din fata noastra. M-am imprietenit cu doi bulgari care venisera la concert, fiindca Bon Jovi nu a inclus si Sofia in turneu. Asa am reusit si eu sa inteleg de ce ei dau din cap invers cand vine vorba de 'da' si 'nu'.

La un moment dat, Jon si Richie Sambora au cantat in mijlocul multimii, pe o rampa care despartea Diamond Circle de zona Golden Circle. La intoarcere, am batut cupa cu Richie, in timp ce urca pe scena. Am remarcat din nou forta pe care o au in degete chitaristii, dupa zeci de ani de tras de corzi.

Intr-o pauza dintre melodii am strigat spre scena "November Rain". Mica mea gluma mi-a atras privirile scarbite a vreo 4-5 pustoaice de 14 ani care venisera la concert cu scoala. Bulgaroaica de langa mine m-a privit zambind intrebator. I-am explicat ca ar trebuit sa faca un cover, care-i problema? Ca un facut, au incheiat cu un cover dupa Beatles, care a fost absolut genial.

E clar ca publicul le-a placut celor de la Bon Jovi, care au incheiat seara cu doua bis-uri, dupa 3 ore de muzica. Au promis sa revina, dar nu asa zice toata lumea? Multi au si revenit, ceea ce imi da sperante. Suntem acolo, pe harta de posibile destinatii ale Europei de Est. 2011 a fost un an sarac in concerte, dar imi pastrez sperante pentru la anul: Anouk, Slash, Blaze Bayley, Rihanna, Take That, Eminem, Britney Spears, Nickelback, Mylene Farmer... Vise?

4 comentarii

 1. 25 Jul 2011 la 17:12

  Ah, mereu mi-a facut placere sa citesc recenziile tale de concert :)

 2. 25 Jul 2011 la 22:31

  Incendiare :D

 3. 25 Jul 2011 la 22:42

  1/2 din piesele de pe primul album beatles au fost cover-uri. Mai sus ai varianta originala, ceva mai faina decat ceea ce au facut lennon & co.

 4. 26 Jul 2011 la 00:21

  multumesc pentru tragerea de maneca. adevarul e ca am mari carente cand e vorba de muzica.

Blah, blah, blah