Blaze Bayley in Silver Church, 23.03.2012

In seara asta am fost sa-l vad pe Blaze Bayley in Silver Church, concert in cadrul turneului "The King Of Metal". Desi m-as fi asteptat sa-l vad pe Blaze la Bucuresti in cadrul unui festival, iata ca a venit intr-un club mic, pe jumatate gol. Nu stiu de ce romanii nu mai gusta muzica heavy metal, dar atmosfera era de-a dreptul trista.

Mi-a placut Blaze Bayley in 1995, cand a cantat la Polivalenta cu Iron Maiden. De-a lungul timpului, au mai fost piese pe care le-a scos ca artist solo, dar cele compuse alaturi de Maiden mi-au ramas in suflet. De aceea m-am bucurat sa aud "Man On The Edge", cantata alaturi de vocalul si un chitarist de la Trooper. Adevarul e ca daca nu erau Trooper, nici ca-l mai vedeam pe Blaze Bayley la Bucuresti.

La final am facut o poza cu Blaze si l-am intrebat care e piesa preferata de la Iron Maiden pe care sa n-o fi compus-o el, iar raspunsul a fost "Dream Of Mirrors".

E ciudat cand un concert de heavy metal se termina la 21:20, aproape pe lumina. E si mai ciudat cand publicul de la concert a fost o treime din ce aduna Vama in acelasi club, la un concert obisnuit in Bucuresti. E clar ca heavy metal-ul nu mai are atatia adepti ca acum 15-20 de ani, dar nu ma asteptam ca un artist precum Blaze Bayley sa nu umple, la 40-60 de lei biletul, un club precum Silver Church.

5 comentarii

 1. 25 Mar 2012 la 22:38

  Eu nu am fost in Bucuresti vineri seara, deci iesea din discutie. Insa miercuri, la Fates Warning, mi s-a parut si mie deprimant ca era atat de putina lume in club. Evident ca n-am numarat si nici macar nu m-am uitat in spate, insa din ce am auzit si din ce am vazut in poze, au fost intre 100 si 150 de oameni.

  Totusi la Iron Maiden in Cluj in 2010 a fost nebunie. Imi dau seama ca probabil sentimentul a fost amplificat pentru cei care eram in fata pentru ca tarcul ala in care ne-au bagat pe primii 5000 era prea mic pentru atatia oameni.

  Dream of Mirrors mi se pare super :D

  The Clansman a cantat? Si de ce a fost asa devreme concertul?

 2. 27 Mar 2012 la 19:34

  mersi pentru interviu, am lipsit cateva zile de pe blog :)

  Revenind la Blaze... da, a cantat The Clansman, dar nu e o piesa favorita de-a mea. Habar n-am de ce a fost atat de devreme concertul, si mie mi s-a parut dubios.

  Eu cred ca o trupa romaneasca poate aduna mai multi oameni decat Blaze Bayley din cauza ca lumea se identifica cu versurile, mai ales alea care ii gadila la ureche. E acelasi motiv din care Iris, Parazitii si Vama Veche au avut mai mult succes decat Cargo...

 3. 27 Mar 2012 la 21:46

  Nu stiu ce sa zic, mie mi-e foarte usor (poate chiar mai usor) sa ma identific cu versuri in engleza... :)

 4. 27 Mar 2012 la 22:40

  Si mie, dar si cu versuri in franceza, spre exemplu. Uneori nu trebuie sa ma identific, precum in cazul melodiilor TATU... Dar noi doi nu suntem majoritatea :D

Blah, blah, blah