Basescu, Becali si patriotismul

Cand eram mic si chiar dupa liceu, imi doream sa plec de tot din Romania. America, Anglia si Franta erau tarile in care credeam ca ma pot implini (financiar, sentimental si sexual) mai bine decat aici.

Am iesit prima oara din tara in 2003, in Franta. Doi prieteni m-au ajutat cu cazarea, asa ca mi-am permis luxul sa ma plimb cu TGV-ul intr-o dup-amiaza ca sa vizitez o prietena aflata la cateva sute de kilometri distanta, intr-un orasel de provincie. Experienta de a vizita Franta si a lua contact cu altceva decat vedeam zilnic la noi a fost edificatoare. Calatoria a rezultat in gestul radical de a sterge Franta de pe lista tarilor in care as putea sa traiesc. Motivul principal din care am spus ca n-as putea trai acolo, pentru cine vrea sa creada, este ca nu exista limba engleza. Orice cuvant in engleza este tradus sau pronuntat cu un puternic accest frantuzesc, chiar si numele proprii. Iar cand cineva pronunta stalcit David Beckham sau Aerosmith iti vine sa-ti iei campii.

Acum un an si ceva am vizitat Anglia, din nou ajutat de un prieten si o prietena cu cazarea - lux :) A inceput sa-mi placa sa ma plimb prin strainatate cand cazarea (si uneori transportul) sunt gratis. Desi am fost intr-o perioada cu o vreme excelenta, adica n-a plouat zile intregi si soarele era undeva deasupra norilor, mi s-a parut relativ frig. Am descoperit cu stupoare ca vremea are o influenta teribila asupra mea. Stiam asta ca un fapt divers, dar nu credeam ca e atat de mare aceasta influenta. Pentru un copil rasfatat ca mine, nu se poate pune problema sa locuiesc intr-o tara care nu are vara, adica temperaturile uscate de 35-40 de grade care ma fac sa ma simt atat de bine.

In America nu am ajuns inca, din cauza crizei si altor investitii personale care m-au facut sa aman plimbarea cu vreo 2 ani. Astept cu interes scoaterea vizelor, pentru ca altfel e teribil de greu, mai ales ca nu vreau sa plec singur. Sunt multe de vizitat in State, asa ca si bugetul trebuie sa fie unul pe masura. Si cum sa pui mii de euro deoparte pentru vacanta tocmai acum, in mijlocul crizei?

Am rememorat toate astea influentat fiind de emisiunile TV de ieri. Nu mai uit des la televizor, dar n-am avut chef de foarte multe si-asa ca am tolanit pe Realitatea si GSP. Am aflat cu stupoare ca Basescu isi bate joc de toata lumea si ne ia la misto cu uite premierul, nu e premierul. Dupa ce m-am mai calmat, aflu ca Dorinel a fost demis. Tare, nu? Omul venise de o luna si ceva la echipa, iar Becali a hotarat ca nu e destul de bun.

Nu sunt patriot si as pleca oricand din tara daca mi-ar fi mai bine in alta parte. Iata, insa, ca optiunile nu sunt asa de multe pentru un om confortist si dependent de conexiunea la Internet. Restrictiile sunt mari in afara, in timp ce Romania, la fel ca pe vremea carding-ului, e in urma cu aplicarea legilor. La noi inca se poate sa faci ratie pe torrente fara sa te gandesti ca-ti vine scrisoare de la ISP sau ca te da cineva in judecata. Si atata timp cat inca mai avem veri uscate, eu raman cu voi, cu Becali, Basescu si... ce-o mai fi. Noi sa fim sanatosi!

5 comentarii

 1. 16 Dec 2008 la 08:52

  Uraaaaaaaa! >:D< ;))

 2. 16 Dec 2008 la 18:25

  exact opusul a ceea ce simt eu

 3. 16 Dec 2008 la 18:44

  si a ceea ce simt si cred si sper dracu' ca o sa si fac eu.

 4. 16 Dec 2008 la 21:06

  va tin pumnii. eu sunt mai influentabil.

 5. 17 Dec 2008 la 16:28

  si eu fac parte din acei cativa nebuni care isi doresc sa ramana in loc sa plece :p suntem cu adevarat nebuni :))

Blah, blah, blah